- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
korzystam z iphone 6s soft 11.0.2 w orange. Czy możecie pomóc mi Państwo włączyć usługę „rozmowy z wi-fi”? Po włączeniu usługi na telefonie pojawia się komunikat „aby pozwolić na rozmowę przez Wi-Fi na tym koncie, skontaktuj się z Orange” i niestety nie potrafię włączyć usługi. Po kontakcie z *600 ustaliłem, że usługa na koncie jest aktywna i Orange nie jest w stanie nic więcej w tym temacie pomóc 😞 Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam. Marcin.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Salon_Obrączek To naprawdę dziwne, nie ma takiego lewara, żeby usługa nie chciała się włączyć i nie było wiadomo, dlaczego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
iOS 11 i brak MMS w iPhone 6s
@Salon_ObrączekZobacz czy u ciebie też tak zadziała jak tutaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
rozumiem, że chodzi o wyłączenie pola "dane sieci komórkowej" w sieć komórkowa przy jednoczesnym podłączeniu do sieci Wi-Fi? Jeśli tak, to niestety w moim przypadku dalej przy próbie włączenia "rozmowy przez wi-fi" pojawia się komunikat o potrzebie kontaktu z Orange. Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem i próbę pomocy.
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Salon_ObrączekMoże wyłączenie/włączenie telefonu coś pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety wyłączenie i włączenie telefonu także nie pomaga 😞 W załączeniu przesyłam zrzut z ekranu. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodatkowo sprawdziłem jak zachowa się inny iphone 6s z 11.0.1, ale dopięty także do tego samego konta w Orange co poprzedni i po teście także wyrzuca ten sam błąd. Zastanawiam się, czy jednak nie trzeba dalej męczyć helpdesku orange o tę usługą rozmów przez Wi-Fi. Pozdrawiam. Marcin.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
iPhone 6s, jak włączyć usługę „rozmowy z wi-fi”?
@Salon_Obrączek, na 99% masz włączoną jakąś usługę, która "blokuje" WiFi Calling.
"Istnieje kilka przypadków, które niestety wykluczają możliwość korzystania z usługi WiFi Calling. Należą do nich: - klienci ofert typu Mix nie mogą korzystać z usługi w całości - klienci ofert na kartę nie mogą korzystać z WiFi Calling za granicą - klienci poniższych usług dodatkowych, nie mogą korzystać z WiFi Calling: - Nowa Orange Strefa - Dodatkowa Karta SIM - Strefa Stacjonarna - Ekstra Strefa Firmowa - Orange Ekstra Numer".
Możesz zalogować się do Mój Orange i sprawdzić czy masz coś z tego lub zapytać konsultanta w BOK. Jeśli masz - musi zostać wyłączone, aby korzystać z WiFi Calling.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry, rozmawiałem z dość "kumatym" człowiekiem w helpdesku (sam ma Iphona, ale spryciarz nie podniósł wersji softu do 11 🙂 i posprawdzaliśmy potencjalnie przeszkadzające usługi. Niestety nie mam nic takiego co mogłoby blokować "calling wi-fi". Dodatkowo wyłączyliśmy i za kilka godzin włączyliśmy usługę z pozycji helpdesku (taki ala restart). Też nie pomogło. Trudno, chyba jestem zmuszony czekać na uaktualnienie 😞
Dziękuję wszystkim koleżankom i kolegom za okazane zainteresowanie i pomoc.
Pozdrawiam Marcin.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niech konsultant zrobi zgłoszenie techniczne, bo samo z siebie to się nie naprawi.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »