brak zasięgu sieci, gdy telefon nie wykonuje żadnej czynności [iPhone 13]

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1168
  • 1

Hej, dzisiaj wieczorem w restauracji doszło do nietypowej sytuacji - ponieważ jak odrazu wszedłem do restauracji (i na zewnątrz w obrębie restauracji też) telefon całkowicie wylogował się z sieci. Gdy jednak już ktoś do mnie po chwili zadzwonił, z automatu przeszedł z braku sieci na 3G.

To samo gdy ja wysłałem SMS'a  - z "brak sieci" zmienił na 3G

Druga taka sytuacja miała miejsce gdy chciałem pokazać video z whatsappa - to wtedy przeszedł znowu z braku sieci, ale tym razem na LTE i sekunde po tym jak wyszedłem z aplikacji znowu pokazał brak sieci

Ktoś wie dlaczego tak się dzieje?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Brzmi, jakby w tym lokalu było wysokie tłumienie albo ktoś zagłusza sygnał, albo jest interferencja innych fal na tej samej częstotliwości.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40637
  • 1403

Problemy z handoverem i pewnie w okolicy wyłączają 3G

• 390
  • 1168
  • 1

Tylko że w okolicy jest tylko jeden BTS z 4CA - a 3G dopiero we wrześniu wyłączają u mnie, ale dlaczego nawet na 2G nie mógł?

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

@ign24467 , ale nie jest wykluczone, że teraz na BTS-e nie majstrują. Wszystkiego na raz nie zrobią.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40637
  • 1403

A to wszystkie prace robią zawsze co do dnia? czasem coś wcześniej, czasem coś później

• 869
  • 3023
  • 25

Taka sytuacja tylko w jednym miejscu? Tylko na jednym telefonie? Inne w tym samym miejscu też w Orange miały zasięg?

Pewnie masz włączone jakieś ustawienia oszczędzania energii albo system wyświetla brak zasięgu mimo, że ciągle się w nim znajdował. Najlepiej byłyby zadzwonić na ten telefon w czasie, gdy rzekomo był poza zasięgiem.

• 390
  • 1168
  • 1

Nie miałem oszczędzania energii włączonego - na początku full 100% i jak wychodziłem to ok. 65-70% jakoś miał

O ile kolega u fioletowych miał 5G, to koleżanka w TMPL miała już tylko albo EDGE albo pokazywało LTE ale zero kresek albo najczęściej u niej też był kompletny brak sieci. 

Bliski który był wtedy ze mną (on ma akurat prepaid Orange) też nie miał zasięgu - raz chyba wysłał SMS'a gdzie jest i poszło przez 3G i potem znowu pokazał brak sieci

Jeszcze inny bliski (u zielonych numer tym razem) - GPRS tylko na jednej kresce albo brak

Chyba że zmienia na z braku sieci na 3G, gdy dzwonię lub wysyłam SMS albo danych używam bo utrzymanie telefonu z siecią może ma mniejszy priorytet niż połączenie/data/SMS?

• 869
  • 3023
  • 25

Brzmi, jakby w tym lokalu było wysokie tłumienie albo ktoś zagłusza sygnał, albo jest interferencja innych fal na tej samej częstotliwości.