Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[archiwum] Niekompatybilna apka WiFi Calling dla LG Q6

Estor
Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy

[archiwum] Niekompatybilna apka WiFi Calling dla LG Q6

Wiadomość zawiera hiperłącze

Poniższe informacje są archiwalne. Aplikacja nie jest już dostępna. Możesz korzystać z Wi-Fi Calling bezpośrednio w swoim telefonie. Więcej tutaj: https://www.orange.pl/view/wificalling

W jaki sposób porbac apke WiFi calling jak w sklepie podaje że niekompatybilna dla q6?

31 ODPOW. 31
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

WiFi Calling na LG G6

Dla g6 i brandowanego softu działa natywne vowifi. Więc oficjalnie apki nie pobierasz. Spróbuj pobrać z nieoficjalnych sklepów- ale robisz to na własną odpowiedzialność.
Ela12
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

WiFi Calling na LG G6

@Piotrekk85 osobie pytającej chodziło o Q6, a nie o G6.

Anonim
Nie dotyczy

WiFi Calling na LG G6

Wiadomość zawiera hiperłącze

@Estor, wcześniejsze posty poczytaj:

Spoiler
@montek92, bodajże i cytuję:"Właśnie wgrałem soft orange do swojej G6 (poradnik tutaj + rom tutaj). Wi-fi calling i VoLTE działają świetnie. Śmieszy mnie to, że trzeba kombinować z softem, bo oryginalny nie wspiera tego...
Mam nadzieje, że jak się tylko pojawi Oreo do G6, to nie trzeba będzie długo czekać na soft od orange 
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

WiFi Calling na LG G6

G6 i Q6 sytuacja jest taka sama jeśli chodzi o wifi calling. Jest natywne rozwiązanie dla brandowanego softu. To z google play apki się nie pobierze.

Ps. Na przyszłość warto tworzyć oddzielny wątek.
Ela12

WiFi Calling na LG G6

Skoro w obu urządzeniach sytuacja jest taka sama, to po co zakładać oddzielny wątek. Niech będzie tu.

A wyszukiwarka i tak znajdzie co trzeba...

Nie wiedziałam, że w Q6 jest to całe Wi-Fi Calling (voLTE/voWiFi) dopóki nie weszłam do Menu serwisowego (Hidden menu). :-)

Estor
Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy

WiFi Calling na LG G6

Czy uruchomienie przez hiden menu skutkuje tym że pojawi się ta opcja w ustawieniach i będzie działać  ? I skad pobrać apke bo nigdzie nie mogę znaleźć . 

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

WiFi Calling na LG G6

Jak wpiszesz w google frazę apk pl.orange.vowifi -nju 1.13 to w jednym z pierwszych wyników znajdziesz odpowiedni plik apk. Bezpośrednio linku nie dam bo na tym forum są zakazane z uwagi na potencjalne niebezpieczeństwa związane z instalowaniem aplikacji spoza oficjalnych sklepów.
Ela12

WiFi Calling na LG G6

@Estornapisał(-a)

Czy uruchomienie przez hiden menu skutkuje tym że pojawi się ta opcja w ustawieniach i będzie działać? 

Tego nie wiem, bo nie próbowałam. Z tym Menu serwisowym to trzeba OSTROŻNIE - ostrzegam!

Q6, z którym miałam kontakt, jest brandowane pod Plus.

Ela12

WiFi Calling na LG G6

@Piotrekk85 apka WiFi Calling od Orange nadal jest dostępna w sklepie Google Play. Sprawdzałam.