- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgłoszenie uszkodzenia infrastruktury napowietrznej
Dzień dobry.
Mam taki problem - blisko mojego adresu zamieszkania znalazłem zaniżony kabel światłowodowy na słupie, który może ktoś zerwać (lub ciężarówka - a pojawia się tutaj często i blisko tego kabla). Problem w tym, że kabel i powiązana z nim infrastruktura (na słupie był chyba OPP, ale nie jestem tego pewien) nie jest oznakowana. Więc zadzwoniłem do dwóch operatorów, którzy tutaj (w tym rejonie) oferują światłowód i jedynie co się dowiedziałem - to tutaj wszystko jest doziemne. Mam podejrzenia, że kabel należy najprawdopodobniej do T-Mobile, ponieważ budynek firmy, który TMPL poinformował na stronie rządowej internet.gov.pl, że oferuje hurtowy dostęp do internetu szerokopasmowego (jest tam jako jedyny dostawca usług szerokopasmowych), posiada dojazd tylko z w/w ulicy. W dodatku ten kabel najprawdopodobniej idzie do stacji BTS, który jest w sieci NetWorks. Problem w tym, że TMPL nie chce przyjąć mojego zgłoszenia na infolinii - tłumacząc "że TMPL nie posiada własnych kabli światłowodowych" (co jest częściowo prawdą). Czy ktoś posiada informację jak można zgłosić w/w usterkę?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro nikt się tym nie przejmuje, to znaczy, że chyba on nie jest nikomu " potrzebny".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@deest pytanie jakie jest umiejscowienie tego słupa? Na mapie Google zaznacz. Może coś wyszukamy
Ktoś tym musi zarządzać. Jeśli nie ma oznaczeń może jakaś nitka biegnie do innego domu po trasie w górę kabla, z poprzedniego OPP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie chce podawać zbytnio adresu (jedynie mogę podesłać w prywatnej wiadomości), ale kabel wychodzi koło studni OPL i następnie jest przeprowadzony na drugą stronę ulicy poprzez drogę (jakby nie było połączenia doziemnego, pomimo sporej infrastruktury doziemnej) i wraca koło studni OPL. Nie ma żadnych połączeń między domkami. Co ciekawe, jak dzwoniłem do Miejskiego Zarządu Dróg i Zieleni to się nic nie dowiedziałem - mają tylko mapę z informacją, że na tym adresie jest słup, ale kogo to nie wiadomo. Jedynie mam pomysł, aby znaleźć na kablu informację o ilości włókien - ponieważ w okolicy była uszkodzona studnia gdzie dało podejrzeć tablicę informacyjną kabla. Można jeszcze napisać pisemnie lub przez e-Doręczenie do MZDIZ o uzyskanie listy pozwoleń na podstawie dostępu do informacji publicznej (choć może być odrzucona, że względu na tajemnic przedsiębiorstw). Tutaj wizualizacja drogi kabla na infrastrukturze napowietrznej:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś