@Cracers hehe złota łopata za odkopanie tematu.
@kferro_tpsa ale co sprawdziłeś to w Pastelu czy tylko tak podejrzewasz? Powinna byś dokumantacja powykonawcza i tam trzeba zobaczyć czy zakres HH został prawidłowo wpisany.
A ilu uncjowa ta łopata?
A co do tematu to wczoraj na niego wpadłem i mnie zaciekawił.
Nie mam obecnie takich możliwości, żeby sprawdzić. Ale mam doświadczenie z pracy w ORANGE. Korzystałem z zasobów tej aplikacji i czasami nie mogłem uwierzyć, że mogą być takie bugi za takie pieniądze.
@kferro_tpsa Ok. Zdarza się. Inspektorzy nadzoru też nie wszystko potrafią wyłapać jak im przyjdzie dokumentacja z kilkudziesięciu budynków.
@kferro_tpsanapisał(-a)Korzystałem z zasobów tej aplikacji i czasami nie mogłem uwierzyć, że mogą być takie bugi za takie pieniądze.
Pozdrawiam.
ale wcześniej pisałeś o złych wpisach, a tutaj wskazujesz na bugi. Jedno nie oznacza drugiego.
Bug, zły wpis, jeden czort. Prowadzą do jednego, złej obsługi klienta.
Nic ustalić się nie udało. Internetu jak nie było tak nie ma, podłączyłem ethernet z mieszkania rodziców do mieszkania mojego i jakoś to śmiga. Poddałem się, bo żaden konsultant ani doradca w salonie nie był w stanie porządnie się sprawą zająć. Do bloku obok też nikogo nie podłączyli, a skrzynka świadłowodowa w piwnicy założona już prawie rok.
@kalop852 Zawinił albo projektant z firmy podwykonawczej źle oznaczając HH w budynku albo ktoś w Orange źle wprowadził dane kiedy adres poszedł do testlabu. Teraz sprzedawcy mają błędne dane pod tym adresem więc nie mogą wprowadzić zamówienia. Kumaty kierownik salonu powinien eskalować problem wyżej a jako dowód twoich słów podpiąć do korespondencji zdjęcie OPP i opis na kablu. Jakby nie patrzeć to jest strata potencjalnych klientów i chybiona inwestycja w obecnej sytuacji.
Skutek "Chińskich murów". Nielegalne są kontakty sprzedawców z techniką. Ot taka śmieszna głupota.