- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Jakiś czas temu w wiosce zamontowali nam światłowody na słupach w ramach POPC i niektóre budynki mają dostęp do światłowodów, ale nie mój.
Słup na którym zamontowane są kable stoi prawie w całości na mojej posesji, jakieś 5-10 metrów od mojego domu, więc wydaje mi się że podłączenie go nie byłoby jakoś bardzo skomplikowane - czy w takiej sytuacji mogę się jakoś ubiegać o podłączenie u mnie światłowodu?
Światłowód był wykonany w ramach projektu o nr: POPC.01.01.00-02-0015/18 i był realizowany przez Tauron.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @vvujsik
Napisz do Orange tak jak radzą koledzy CI wyżej
Orange Polska S.A.
ul. Jagiellońska 34,
96-100 Skierniewice
Z dopiskiem Dorejonizowanie FTTH
z prośbą o odpowiedź.
Opisz dokładnie sytuację
Także napisz email do Taurona. Przesyłam Ci adres e-mail gdzie możesz się kontaktować w sprawie Telekomunikacji Tauron tok@tauron.pl i opisz sytuacje.
Przesyłam Ci stronę Tauron z gotowymi adresami w sieci TOK https://biznes.tauron.pl/dokumenty
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zębice - Niedźwiedź: Podłączenie Światłowodu / POPC na sieci Tauron
@vvujsik Skoro masz takie info z Taurona, a infrastruktura jest budowana w technologii napowietrznej, pisz do Skierniewic pismo listem poleconym.
W piśmie zawrzyj dokładne informacje najlepiej z mapą ogólną terenu i słupa w stosunku do Twojego domu.
Napisz o dorejonizowanie, bo prawdopodobnie w bazach danych Orange pominięto info o tym, że znajdujesz się w zasięgu sieci Tauron i dlatego nie możesz złożyć zamówienia.
Pisz spokojnie i konkretnie. Napomknij o wpisaniu do bazy danych obiektów w zasięgu FTTH.
Powinieneś sprawę załatwić, bo i Orange, i Tauron w tych kwestiach współpracują, a zdarzają się takie sytuacje niezgodności danych (o czym wiemy z forum)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zębice - Niedźwiedź: Podłączenie Światłowodu / POPC na sieci Tauron
@vvujsik Napisz do Taurona lub zadzwoń że chcesz usługę światłowodu od nich. Wtedy się dowiesz czy jest to możliwe czy nie. A jeśli nie to dlaczego skoro słup jest bardzo blisko i czy nie mogą Cię podłączyć w ramach dorejonizowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @vvujsik
Napisz do Orange tak jak radzą koledzy CI wyżej
Orange Polska S.A.
ul. Jagiellońska 34,
96-100 Skierniewice
Z dopiskiem Dorejonizowanie FTTH
z prośbą o odpowiedź.
Opisz dokładnie sytuację
Także napisz email do Taurona. Przesyłam Ci adres e-mail gdzie możesz się kontaktować w sprawie Telekomunikacji Tauron tok@tauron.pl i opisz sytuacje.
Przesyłam Ci stronę Tauron z gotowymi adresami w sieci TOK https://biznes.tauron.pl/dokumenty
Pozdrawiam 🙂