Ping a automatu podwyższa się od godziny około 16:00 do 22:30, innej lokalizacji nie sprawdzałem ale jeśli ktoś ma ten sam problem jak ja to pewnie spora grupa ludzi ma z tym problem, wydaję mi się, że z dnia na dzień jest coraz gorzej, Orange nie ma żadnych awarii ?
A co do tego, że więcej osób kupuje internet mobilny i jest jakieś przeciążenie to powinni to jak najszybciej naprawić niż wysłuchiwać, że coś jest nie tak i traktować klienta indywidualnie i dbać o to co mu się sprzedaje.
Przełączyłem się na 3G ping 24 LTE ping 350... Hmmm...
Piotrek nie rób się śmieszny nagle tyle osób kupiło LTE że się nadajniki przeciążyły noo bez jaj !! A nawet jeśli to problem byłby przez cały dzień a nie tylko w określonych godzinach.
Jak przełączyłem się na 3G mam ping ładny ale do czasu jak nie korzystam z internetu..
Ja mam otwarte 5 kart w przeglądarce i amm ping poniżej 30 na 3G. Tyle że prędkość pobierania nie powala. No ale można sobie w coś pograć na niskim pingu. Teraz mamy coś kosztem czegoś :/
Tą obcje zgłoszenia to sobie orange może wsadzić wiadomo gdzie
Bo to jest tylko i wyłącznie odnośnie zasięgu a o innych awariach to nie... Ogólnie dodam jeszcze że strona Orange to się coraz gorsza robi.
Ja tylko się powtórzę - mam to samo od początku sierpnia. Jakoś od maja zdarzało się to tylko co jakiś czas (raz dostałem informację z BOK, że były prowadzone modernizacje na nadajnikach i powinno się wszystko ustabilizować do 5 dni i rzeczywiście wcześniej w nocy nie było zasięgu, bo router mi to wskazał i problem też minął). Potem działo się to cyklicznie raz w tygodniu w weekend, a od sierpnia mam tak dzień w dzień. To na pewno nie problem obciążenia - https://nasz.orange.pl/t5/Sie%C4%87-i-dost%C4%99pno%C5%9B%C4%87-us%C5%82ug/wysokie-pingi-wieczorami/...
Ja mam pytanie - w jakich rejonach kraju zauważyliście te problemy? Ja przy samej granicy zachodniej i BOK tłumaczył mi, że to MOŻLIWE zakłócenia klientów niemieckich.
22:25 Ping 300 22:40 ping 22.... Przecież to na 10000% nie jest obciążenie nadajnika czy nawet duża liczba kupionych usług LTE
Przeca to jest nie normalne żeby w tych i tych godzinach była d**a a po było wszystko jak gdyby nigdy nic. Nadajniki strajkują czy co robią w tych godzinach bo ja już nie wiem na prawdę
Ja sprawdzałem wszystko zmieniłem modem, zmieniałem miejsce położenia bo już myślałem że to jakieś zakłócenia przez grube ściany po przemeblowaniu
Jutro zdeterminowany pojadę pod nadajnik i będę mierzył PING ![]()
"Dzień dobry,
otrzymaliśmy Pana zgłoszenie, które dotyczyło działania zasięgu LTE.
Sprawdziliśmy Pana konto i informujemy, że znajduje się Pan na granicy zasięgu LTE oraz 3G. Ze względu na obszar przygraniczny nie ma możliwości zwiększenia mocy (została zredukowana do wielkości wynikającej z pozwoleń UKE).
Analiza traców pokazała, że telefon osiąga wysokie przepływności na poziomie 25-50 Mbps w DL oraz 4-30 Mbps w UL. Wysokie wartości pingów w godzinach wieczornych wynikają ze zwiększonego obciążenia stacji.
Wprowadziliśmy zmianę w ustawieniach anten, co powinno nieznacznie poprawić sytuację.
Pozdrawiamy,
Orange"
Trzymajcie mnie, bo zaraz ktoś zginie.
Żeby tak wciskać ciemnotę, że 70Mb/s wieczorem na samym LTE1800 to obciążenie? A nawet jeśli by było to chyba jest na to rada, np. dołożenie LTE800/2600? Jakichkolwiek zmian w ustawieniach anten też nie za bardzo widzę.