Do tej pory sądziłem że notoryczne wywalanie z usługi VoWiFi na domowym routerze Funbox 3 to kwestia słabego zasięgu wifi albo zatłoczonego pasma. No ale ponieważ w moim Samsungu S9 mam też kartę Plusa włączyłem tę usługę również dla niej. No i jestem wkurzony - karta Plusa jest sztywno zalogowana w VoWiFi całymi dniami podczas gdy Orange wypada co kilkanaście minut na tym samym telefonie. Ewidentnie jest coś skopane z konfiguracją Funbox / Orange. Korzystając z innej sieci wifi tych problemów nie ma.
@dr0zda inne nazwy dla wi-fi 2,4GHz i 5GHz masz? Jak nie to wypada dopisać do wi-fi 5GHz na końcu nazwy _5
Jeśli jest dobry zasięg wi-fi to vowifi musi działać w Orange!
Tu filmik dla FunBox 2.0, ale konfiguracja podobna
@dr0zda dziwne, fakt...ale spróbuj podzielić sieci i dla testów przez kilka dni zaloguj komórkę tylko do 2,4GHz rozdzielieszy wcześniej oba pasma wifi w menu modemu z inną nazwą SSID. Sprawdzisz czy może nie przeszkadza opcja Smart działająca dla sieci połączonych wraz z niektórymi modelami komórek. Jeśli na 2,4 nie będzie rozpaczali to znaczy, że przeszkadzało i wylogowuje przy automatycznym przejściu między czestotliwściami . Informuj o efektach
Sieci mam od początku rozdzielone a telefon tylko w 5 Ghz.Tu jest coś nie tak z podtrzymywaniem tunelu do Orange przez router, firewall na średnim poziomie.
@dr0zda może masz i rację, ale sprawdź na 2,4 aby mieć pełny obraz sytuacji
Wystarczy niestabilnie pracujące akurat w tym modemie wifi ( np przez uszkodzony zasilacz) i stąd kłopoty. Jakbyś mógł sprawdzić na kilka chwil na innym FB... Byłoby wiadomo czy generalnie w relacji modem-komóka jest problem , czy akurat ten komplet ma pod górkę. Grunt to testy w jak największym zakresie
Przywróć też ustawienia fabryczne, czasem się jakiś bubel w sofcie trafi
@dr0zdanapisał(-a)Sieci mam od początku rozdzielone a telefon tylko w 5 Ghz.Tu jest coś nie tak z podtrzymywaniem tunelu do Orange przez router, firewall na średnim poziomie.
Ustaw poziom zabezpieczenia na niski, dla pewności że usługa vowifi działa, sprawdź na innej sieci wifi.
Usługa vowifi na moim numerze działa jak złoto bo w biurze, w Macu, w hotelach ( w tym w Dubaju) nie miałem najmniejszych problemów po zalogowaniu do hotspota. Od wczoraj ustawiłem firewall na niski i w obu pasmach 2.4 i 5 jest tak samo, vowifi Plusa trzyma się na sztywno , Orangowe loguje i wylogowuje jak chce na tym samym telefonie dual sim.
U mnie na t-mobile i routerze B525 na LTE w zależności od zasięgu raz VoWifi działa raz przerywa....nie patrze ć należy na "kreseczki" sygnału a n to czy gubi pakiety....u mnie gubi i pingi skaczą a kresek niby dużo i stąd mam problemy a będąc bliżej routera problemów brak. Jakoś inaczej jest realizowane to VoWifi skoro na Plusie Ci nie rwie i zamień karty w telefonie i zobacz co będzie.
Wymiana routera na Funboxa 6 zdecydowanie poprawiła zachowanie VoWiFi - jest stabilnie.
Programiści Orange - oprogramowanie Funbox 3 do poprawki.
@dr0zda oprogramowanie oprogramowaniem, FB 6 to zupełnie inna klasa sprzętu w porównaniu z FB 3.0