- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi calling nie działa po przenosinach do Orange
@Mati4 jeszcze nie, bedę dzisiaj dzwonił do technicznych
@JanuszI nigdy wcześniej nie bawiłem się wifi calling, dowiedziałem się niedawno o takiej opcji (sic)
Nie próbowałem na innym WiFi, nie mam jak sprawdzić, może jak będę w McD lol.
Próbowałem jednak na S8 i też nie działa.
WiFi calling mam naturalnie włączone.
Domowe wifi jest szybkie, wystarczająco szybkie (łącze 120mb/s).
Próbowałem też zapomnieć sieć wifi i połączyć się z nią ponownie, bez rezultatu.
Tryb samolotowy on/off nie działa.
Czy problem może leżeć po stronie routera/dostawcy internetu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moze byc po stronie routera jak blokowany jest port 4500 lub vpn passthrough jest wyłączone . Sam doświadczylem blokowania portu 4500 jak byłem na wakacjach w pennewnym hotelu. Zanim bedzisz dzwonił sprawdz na innym wifi I upewnij sie suwak połącz przez wifi jest włączony jak nie znajdziesz suwaka to może znaczyć że masz oprogramowanie nie od Orange lub cel. Inna rzecz jak masz dostęp do telefonu z apka wifi calling to możesz tam aktywować
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to wszystko jasne.
Od około miesiąca WiFi calling nie jest wspierane.
Na stronie orange.pl wciąż jednak znajduje się wprowadzająca w błąd informacja o tej usłudze.
Do wifi calling potrzebna jest dedykowana aplikacja Orange, której nie mam w swoim brandowanym Orangem urządzeniu. Aplikacja ta nie jest już dostępna w sklepie Play.
Jestem mocno rozczarowany i wygląda na to, że muszę ponownie ruszyć na poszukiwania nowej sieci. Szkoda tylko zmarnowanego czasu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
NIE jest wymagana apka, jeśli masz telefon z listy wspieranych. Ja mam S9+ i WiFI Calling ładnie działa bez żadnej dodatkowej apki. Sam przeniosłem numer z Plusa niecałe dwa tygodnie temu i na początku również u mnie nie działało (podobnie jak VoLTE). Wszystko samo zaczęło działać po kilku godzinach (nie pamiętam, czy restartowałem telefon).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lol, specjalnie dopytałem Pani z infolinii czy na pewno ZAWSZE wymagana była aplikacja od Orange, potwierdziła, choć też wydało mi się to nonsensem.
Potwierdziła też oficjalne stanowisko w/s wspierania WiFi calling.
Dla mnie takie nieporozumienie nie świadczy dobrze o profesjonalizmie Orange.
Telefon jest na liście wspieranych, sprawdzane na S6 Edge i S8.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgadza się aplikacja nie jest wymagana a nawet nie da się zainstalować na telefonach z natywnym wifi calling które znajdziesz tu
https://www.orange.pl/view/wificalling wspomniałem o aplikacji bo jak działała to umożliwiała włączenie wifi calling przykład mój ojciec ma Samsunga s7 I nie działało mu wifi calling włożyłem jego sim do Nexusa 6p z apką i aktywowałem przez apke po włozeniu jego sim do jego s7 wifi calling odpaliło. Co do Orange zawsze znajdziesz niekompetentne osoby one są nie tylko w Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateosz usługa vowi-fi jak najbardziej jest dalej wspierana i aktywna, czy konsultantka próbowała co kolwiek zrobić np zresetować kartę ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Właśnie spojrzałem na telefon i nagle, pojawiła się ikonka wifi calling, przetestowałem i działa!
Technicy musieli zrestartować usługę VoWiFi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję wszystkim, którzy wyrazili chęć pomocy.