Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W systemie pisze, że nie ma możliwości, a 2 domy dalej jest już światłowód

Broda29
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Wiadomość zawiera hiperłącze

► Wątek został wyodrębniony z tematu Nowa oferta od 24.08 - Moderator Wiktor ◄

Co mi po kontakcie z żywym człowiekiem, jak w salonie nic nie mogą, podobnie jak na infolinii.

"Bo w systemie pisze, że nie ma możliwości", a budynek 2 domy dalej od tego co ma.

13 ODPOW. 13
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nowa oferta od 24.08

A to u Ciebie muszą być możliwości? Nie ma reguły. Sprzedawca ma też możliwość zlecenia ręcznego wywiadu techniczego czego przez stronę www nie dokona.
Highlighted
Broda29
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Nie, u mnie nie muszą być możliwości Emotikon: Mrugający

Wystarczy, że są u sąsiada Emotikon: Mrugający 😃

Jaki jest ekonomiczny sens ciągnięcia światłowodu dla 1 budynku na ulicy? 

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nowa oferta od 24.08

Jeśli sąsiad ma firmę, to są. Choć na forum tego mało kto rozumie.
s_a_t_a_n
Poziom 23, Odkrywca Przestworzy

Nowa oferta od 24.08

@Piotrekk85 możesz coś  więcej napisać?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nowa oferta od 24.08

Biznes generuje większe przychody niż klienci indywidualni (oczywiście to tylko statystyki). Poza tym jeśli ktoś po numerze nip, regon lub informacjach w różnych bazach ma info, że prowadzi działalność produkcyjną lub usługową - jest większe prawdopodobieństwo, że z czasem zamówi "droższy wariant" usługi, szczególnie jeśli w działalności firmy internet derminuje jej działalność. Tzw obsługa posprzedażowa i awaryjna jest też tańsza. Nie ma odstąpienia, łatwiej i taniej prowadzić windykację, też nie ma takiego publicznego "parcia" na wsparcie techniczne w konfiguracji urządzeń spoza oferty (co konsumenci zwykle oczekują). W wielu lokalizacjach światłowody są, choć nie powstały one w celu robienia przyłączy do kolejnych posesji. Więc też podłączenie jedynego odbiorcy biznesowego może przyszłościowo być opłacalne. Poza tym trzeba pamiętać o tzw. "chińskich murach" czyli o tym, że detal nie może bezpośrednio determinować hurtu. Przy rynku B2B obecnie jest to bardziej poluzowane (oczywiście trzeba rozumieć całą otoczkę regulacyjną wokół i wewnątrz Orange). I na koniec to inne podejście do B2B niż B2C zgodne z całą strategią i filozofią grupy Orange czy France Telekom.
WabolMonster
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

@s_a_t_a_ntak jak pisał @Piotrekk85 firma może zechcieć zestawić VLAN z innym oddziałem w Polsce lub chce mieć gwarancje pasma. Z tego co wiem od znajomego co miał mieć zestawione połączenie z drugim oddziałem firmy 150km dalej. Za 1GBPS było to 1200 zł /mc a dostęp do sieci Internet (gwarantowane pasmo + pasmo backupowe + wysokie SLA) za 100/100 wynosił 800 zł/mc a za 500/500 2300 zł/mc oczywiście ceny netto. I nie było to orange a inna sieć. Ale jednym słowem to się opłaca dla operatorów.
PS @Piotrekk85 teraz jest nazwa "Orange S.A., formerly France Télécom S.A " France Telekom odchodzi do lamusa. Chcą się całkowicie pozbyć tej nazwy.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nowa oferta od 24.08

@WabolMonster: Związki zawodowe we Francji się zgodziły na zmianę nazwy?

A jednak widzę, że zmiana przeszła już oficjalnie.

s_a_t_a_n
Poziom 23, Odkrywca Przestworzy

@WabolMonster @Piotrekk85 zgadza sie tylko też nie zapominajcie że jest od zatrzęsienie firm małych które wybierają zwykle ftth czy bizpaka. O ile duże firmy stać aby zapłacić za podłączenie Tak te mała już nie. A Co jest śmieszne często bywa tak że budynek jest podłączony do sieci ftth A tam żadna firma nie chce usługi od ORANGE. A przecież ktoś chodził i zbierał popyt.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Po mojej okolicy to jeśli chodzi o bloki czy budynki w pewnym skupisku, to owszem. Ale są w mojej okolicy osiedla albo mini-dzielnice domków. Tam zwykle jak na mapie zasięgu jest światło, to ludzie naprawdę je mają i zwykle mają firmę w domu.