W godzinach przedpołudniowych i wieczornych nie mam dostępu do internetu i nie mogę dzwonić

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 75
  • 296
  • 1

W godzinach przedpołudniowych i wieczornych nie mam dostępu do internetu i nie mogę dzwonić

Moim zdanie powinieneś zgłosić te problemy do Nju tak jak wyżej koledzy napisali. Najlepiej zrób speedtesty screeny powysyłaj im na maila zapisuj godziny kiedy nie możesz dzwonić a jeśli Nju nie pomoże to można kupić zwykłą startówkę z Orange za 5zł i tam zgłaszać.

• 390
  • 1168
  • 1

Wie ktoś może czy korzystając z 5G2100 nasz telefon zajmuje również miejsce w LTE2100? - a jeśli nie to jak wygląda DSS?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62803
  • 860

• 390
  • 1168
  • 1

A wie ktoś może czy to możliwe, żeby TMPL uruchomił LTE900 na stacjach Orange. Chodzi o to, że u mnie w Małopolsce Orange nadal nadaje na 3G i nie ma LTE900 - możliwe jest, żeby na antenach Orange (na których też działa TMPL) było dostępne LTE900 od T-Mobile?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62803
  • 860

@ign24467 Orange jak i TMPL mają przydzielone na 900 MHz różne bloki częstotliwości, które się nie zakłócają, więc mogą wedle potrzeb użytkować. 

• 390
  • 1168
  • 1

No dobra, ale powiedzmy, że jest antena (BTS) należąca do Orange i pomarańczowy operator nie ma włączonego na niej LTE900 - to jak TMPL może włączyć na tej antenie dla swojej sieci LTE900?

To nie tak, że TMPL musi się dostosować do tego jakie są pasma i technologie na stacji należącej Orange i vice versa?