- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Volte i Vowifi w jaki sposób zweryfikować działanie usługi?
Pewnie jest to zależne od telefonu, ale na moim telefonie w przypadku play i t-mobile jest znaczek i suwak zarówno volte jak i Vowifi. Natomiast Orange jest suwak vowifi i znaczek, ale brak suwaka i znaczka Volte. Podczas rozmowy internet idzie jako lte+ i jest znaczek przy liczniku hd+. Pytanie jest czy jeśli nie zrzuca internetu do h+ i jest znaczek hd+ to Volte działa?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ge
@artur912napisał(-a)Pewnie jest to zależne od telefonu, ale na moim telefonie w przypadku play i t-mobile jest znaczek i suwak zarówno volte jak i Vowifi. Natomiast Orange jest suwak vowifi i znaczek, ale brak suwaka i znaczka Volte. Podczas rozmowy internet idzie jako lte+ i jest znaczek przy liczniku hd+. Pytanie jest czy jeśli nie zrzuca internetu do h+ i jest znaczek hd+ to Volte działa?
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Taka ciekawostka.
Mam tel. w abo w NJU mobile.
Te 2 znaki wi-fi calling oraz Volte,zależy też od marki/modelu tel. co mnie zdziwilo.
Na moim starym Xaomi Redmi 9 miałem to i to w ramach suwaka,mogłem on-off zrobić.
Natomiast na Xaomi Redmi 14 5G ,jest tylko suwak wi-fi calling,który polecam mieć włączony caly czas.
Domyślnie ustawiło się na 5G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bo ta technologia staje się tak powszechna, że jest "zaszyta" w oprogramowaniu telefonu i domyślnie włączona. Wszystko zależy od producenta telefonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podobno w najnowszych oprogramowaniach rezygnują całkowicie że znaczka VoLTE. W sumie jak ma być domyślnie włączone to po co.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamillo2napisał(-a)Taka ciekawostka.
Te 2 znaki wi-fi calling oraz Volte,zależy też od marki/modelu tel. co mnie zdziwilo.
Na moim starym Xaomi Redmi 9 miałem to i to w ramach suwaka,mogłem on-off zrobić.
Natomiast na Xaomi Redmi 14 5G ,jest tylko suwak wi-fi calling,który polecam mieć włączony caly czas.
Bo jak masz stare telefony, to zwyczajnie ikonki VoLTE, czy suwaki w ustawieniach moga byc widoczne. Z kolei, to co ja pokazalem to jedynie przyklad, ze na takim nowym telefonie Samsunga mozna sobie to wyswietlic. Generalnie Voice-Over-LTE mozna bedzie nazwac standardem gdy podziekujemy juz 2G 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@alexyppnapisał(-a)
@Kamillo2napisał(-a)Taka ciekawostka.
Bo jak masz stare telefony, to zwyczajnie ikonki VoLTE, czy suwaki w ustawieniach moga byc widoczne. Z kolei, to co ja pokazalem to jedynie przyklad, ze na takim nowym telefonie Samsunga mozna sobie to wyswietlic. Generalnie Voice-Over-LTE mozna bedzie nazwac standardem gdy podziekujemy juz 2G 🙂
Czy możesz zdradzić w jaki sposób to wyświetliłeś ?