- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
Dzięki Artur za odpowiedz, czyli tak jak przewidywałem ustawienia znikną. Narazie ten temat nie będzie często odwiedzany, lecz z chwilą wprowadzenia VoLTE na iPhona pojawi się dużo krytyki. O ile osoby mieszkające w miastach z dobrym zasięgiem nie będą miały z tym problemu to ludzie z gorszym zasięgiem 3G i 2G będą narzekać na dość duży drenaż baterii bez możliwości zmainy ustawień na sztywne 2G lub 3G, będzie to spowodowane tym że telefon na siłę będzie szukał stacji LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
Chyba dobry moment na takie pytania 🙂 Zapewne VoLTE i Wifi Calling pojawią się równocześnie.
Jak wygląda sprawa z bieżącym połączeniem w przypadku utraty któregoś z trybów?
Innymi słowy, co się stanie, gdy:
- Rozmawiam w trybie wifi calling i tracę zasięg. Czy połączenie jest kontynuowane przez volte?
- Rozmawiam w trybie volte i wchodzę w zasięg mojego wifi. Czy połączenie jest kontynuowane przez volte, czy zostaje przełączone na wifi?
- Rozmawiam w trybie volte i tracę lte. Czy będąc w zasięgu wifi połączenie jest kontynuowane przez 3g/2g, czy przez wifi?
Rozumiem, że w dniu oficjalnego wprowadzenia obu usług prepaidowcy będą mogli z nich skorzystać 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
No i mamy ciszę w temacie. Połowa Q1 już za nami... Może jakieś kontrolowane przecieki, czy do końca lutego się uda?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
@0xdeadbeef, jeszcze nie mamy potwierdzonej daty, ale na pewno się doczekamy 🙂 Podobnie jeśli chodzi o pytania o WiFi Calling - odpowiedzi będą, gdy technologia rzeczywiście zostanie udostępniona. Póki co - pozostaje nam uzbroić się w cierpliwość.
Update: WiFi Calling wystartowało na Samsungu Galaxy S7 (info w Nasz Orange, info na Twitterze). Ciągle nie znamy daty udostępnienia na iPhonach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
Witajcie sa szanse że uruchomicie na poczatku marca?Słyszałem taki plotki w salonie w Lublinie i kiedy wkońcu zmienicie wyswietanie w iphonie 4g na lte?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
@Jacenty34, nie znamy jeszcze daty udostępnienia VoLTE na iPhony, a co do zmiany wyświetlania typu sieci to jeszcze nie sprawdzałem dlaczego w iPhonach wyświetla się 4G, ale... wolałbyś, aby wyświetlało się LTE? Dlaczego? To ma dla Ciebie estetyczne znaczenie czy jest coś jeszcze? 🙂
+ @0xdeadbeef, co prawda WiFi Calling został udostępniony dopiero na Samsungi Galaxy S7, ale na stronie usługi znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania: http://www.orange.pl/wificalling
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
Jest bardziej estetyczne i bardziej praktyczne bo dokładnie widać że jest Lte Dasz mi znać jak to w iphonie zmienić?Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
oki wielkie dzięki posiadam też służbowego iphona 6 w T-mobile i tam normalnie wyświetla mi się Lte jeszcze raz dzieki za zorientowanie się w temacie Pozdrawiam:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE na iPhonie
No i mamy szybką odpowiedź 🙂 Nasi specjaliści w pełni zgadzają się z argumentacją odnośnie 4G a LTE i z radością mogę napisać, że zgłosili już nazwę do aktualizacji. Gdy Apple wyda nową wersję oprogramowania - ma być już nazwa "LTE" także dla iPhonów w Orange 🙂