- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE - już oficjalnie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE - już oficjalnie?
@Artur Na razie to trochę bez sensu robi się żeby kod dodawac jakby nie można było udostępnić ustawieć. Czekam aż nie brandowane będa działały po za tym mam ciężkie przeboje z Brandowanym telefonem, brak aktualizacji, fatalnie działające smsy, zraziłem się totalnie.Po za tym kupując nowy telefon mogę wybrać np Xiaomi, Asus Zenphone, Acer itp których nie macie w ofercie. Mam nadzieje że szybko bedzie szybka taka możliwość zanim ten telefon totalnie się zestarzeje i nie będzie już supportu od Microsoftu W Windows Mobile 10 raczej wystarczą ustawienia bo nie mam włączonej możliwości rejestracji serwera IMS (IP Multimedia Subsystem) w ustawieniach karty SIM. W czeskim T-Mobile widziałem że VoLTE działa na Lumii 550
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE - już oficjalnie?
@kvasir, mam nadzieję, że w przyszłości będzie mogło działać na każdym, technicznie gotowym na to urządzeniu, ale póki co, w Androidach do działania VoLTE potrzebne jest oprogramowanie Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE - już oficjalnie?
Dzień dobry,
kilka dni temu dostałem update do andrida 7.0. Wrzuciłem wersję dla orange, mam aktualnie: G930FXXU1DQB7/G930FOPV1DQB1/G930FXXU1DQB1". W opcjach pojawiło mi się WiFi Calling oraz VoLTE. VoLTE znikło po jakimś czasie z menu i funkcja nie działa prawidłowo, natomiast VoWiFi nie znika, ale nie działa. Dodatkowa ikonka z pomocy się nie pojawia. Sprawdzałem na karcie SIM z orange i mojej głownej z NJU, w którym powinny obie usługi działać. Chciałbym korzystać z tych usług i po to wrzuciłem soft od orange, ale niestety nie wiem co mogę jeszcze zrobić żeby zadziałało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE - już oficjalnie?
Jeśli tak to proszę zerknij na stronę o VoLTE: www.orange.pl/volte
Na samym dole są najczęściej zadawane pytania. Zwróć uwagę na "Jakie warunki muszą być spełnione, by móc korzystać z VoLTE?".
Jeśli wszystko się zgadza to przejdź do sekcji "Czy są jakieś usługi, z których korzystanie nie pozwala na używanie technologii VoLTE?". Zaloguj się na www.orange.pl/mojorange i sprawdź czy nie masz włączonej którejś z wykluczających się z VoLTE usług.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE - już oficjalnie?
Mój telefon to S7, jedyne co mi przychodzi do głowy, to:
"...mieć włączoną usługę VoLTE w systemach Orange..."
Oprogramowanie tak jak wspominałem jest wgrane z rom'a dla Orange, usługi wykluczające się też wyglądają OK.
Bardzo mnie dziwi fakt, że ani na karcie NJU ani orange nie jestem w stanie skorzystać z usług - wcześniej mój telefon miał soft oficjalny, sklepowy samsunga.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE - już oficjalnie?
Jeśli sprawdziłeś, że nie masz żadnych usług "wykluczających" to pozostaje już chyba tylko kontakt z BOK (np. bezpłatnie przez appkę Mój Orange). Doradca sprawdzi usługi na Twoim koncie i jest duża szansa, że naprawi "od ręki" 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE - już oficjalnie?
Dziękuję za informację, postaram się w najbliższym czasie zadzwonić. Fajnie było by jak by działało 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE - już oficjalnie?
Działa po kontakcie z BOK i restarcie telefonu - i to w NJU. Super, dzięki wielkie za pomoc!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś