- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE i WiFi Calling na iPhonie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Ponieważ nie mogłem się doczekać włączenia WiFi Calling na iPhone 5S kupiłem iPhone SE na którym odtworzyłem z backupu zawartość starego telefonu, znalazłem usługę, przełączyłem ją i .... nie działa. Mam tylko napisane: Czekam na aktywację rozmów przez Wi-Fi.
Czekałem dzień, przeczytałem cały ten wątek, zadzwoniłem do doradcy, ale powiedzieli mi tylko, że wg systemu usługa jest aktywna. I co teraz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PawelWitan jak nie zadziała to spróbój zrobić restore jako nowe urządzenie. Może w kopii są jakieś dane o serii urządzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po kilkunastu dniach używania VoLTE na iPhonie mam taką refleksję… Jeżeli jestem w dobrym zasięgu LTE (w moim mieście o taki niełatwo ;-)) to wszystko jest super. Problemy zaczynają się gdy prowadząc rozmowę zaczynam się przemieszczać lub inicjuję połączenie w miejscach o słabym pokryciu sygnałem. Wtedy handover z VoLTE do 3G nie zawsze działa prawidłowo. W jakiś 20-30% przypadków rozmowa zostaje przerwana, a ja dostaję mylący komunikat „Nie ma takiego numeru”. Tak więc usługa do komfortowego użytkowania wymaga jeszcze optymalizacji. @Artur jeśli możesz, przekaż gdzie trzeba. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie dokładnie taka sama przypadłośc co u kolegi @Duke, mimo że w Krakowie który ma dość dobre pokrycie LTE. Kilkukrotnie zdarzało się też że osoby próbujące się do mnie dodzwonić miały komunikat „nie ma takiego numeru”. Jest też problem z dzwonieniem, przy próbie połączenia zdarza się że że po kilku sygnałach wywołania przerywa i przechodzi na ekran „ użytkownik zajęty„ ponów połączenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj kilkakrotnie probowalem sie dodzwonic do zony
ktorej iphone ma wlaczone VOLTE - ciagle komunikat
"niema takiego numeru"
Dodzwoniłem się do niej dopiero poprzez whatsappa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Każdy z kim rozmwiam ma ten problem co @Duke (ja też). Niestety nie znam nikogo z innym telefonem, kto używa VoLTE żeby potwierdzić, czy jest to problem tylko z iPhonami, czy technologią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mamy też prośbę: jeśli problem znowu u Was wystąpi to zanotujcie proszę numer telefonu z którego było wykonywane połączenie, numer na który dzwoniono i o której to było godzinie. Potem zgłoście sprawę do naszego działu technicznego dzwoniąc do BOK - najlepiej przez aplikację mobilną - wtedy będzie za darmo. Dzięki takim danym Koledzy z Sieci będą mogli zweryfikować co spowodowało problem w konkretnej sytuacji, więc szybciej znajdziemy i naprawimy.