- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usunięcie linii
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usunięcie linii
Dawniej to niestety inaczej działało, bo najważniejszy był interes publiczny i obowiązywała usłużność gruntu w celach inwestycji (prąd, gaz telefon) społecznych. Poza tym to były dobra luksusowe i to, że słup był akurat na tej działce było przyczynkiem do założenia w pierwszej kolejności łącza do właściciela
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usunięcie linii
@agat13Chodzi o wpis do Księgi wieczystej o służebności. Jeśli tam jest to roszczenie z tego co czytałem jest utrudnione. A co do czatu zarejestrowałem się dziś na Mój Orange (inaczej rozmawia się tylko z MAXem) i co najlepsze na NaszOrange mogę się zalogować a tam nie 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usunięcie linii
Sam odpowiesz na pytanie czy można przewiesić kable na równoległa linię słupów sprawdzając czy obie trasy kablowe są ze sobą połączone (mają gdzieś ze sobą punkty styku) i można "Twoje kable" podwiesić do równoległej trasy przed Twoja posesją, a połączyć się ze starą linią za Twoja posesją. 50 metrów to akurat dystans normalny pomiędzy słupami, co wskazuje na to, że teoretycznie przewiesić można. Trudno jest opiniować "w ciemno" i dlatego warto zapytać techników
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usunięcie linii
Już Ci pisałem że będzie ciężko jeśli działają tam klienci. Wpisów w księgach żadnych nie znajdziesz. To pewnie jeszcze było stawiane za PRL-u i wtedy nikt nikogo o nic nie pytał. Musisz pisać i czekać. Może ktoś się zlituje i znajdzie trochę pieniędzy na przerobienie tej linii. Jeśli biegnie tam inna linia to pewnie energetyczna. Przełożenie kabli to znowu koszty dla Orange związane z dzierżawą miejsca na słupie. Najprościej pewnie będzie przesunąć słup w inne miejsce, ale to też musi być zgoda Zarządcy drogi i Gminy żeby go postawić na przykład w pasie drogi.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »