- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Testy internetu mobilnego
Z uwagi na Święta i dobry humor proponuję:
Ostatnio dużo wpisów na NO o niskiej prędkości transmisji danych. Może pochwalmy się swoimi wynikami wklejając screeny i np. miejscowość, tryb sieci oraz info abonament/prepaid.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mogę zacząć. Kraków, LTE, prepaid:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):
Bez oznaczenia kategorii LTE i czy w ogóle połączenie jest po LTE lub 3G to testy są mało porównywalne.
Chodzi o te przeciążenia nadajników, chciałbym sprawdzić. Wieczorem DL u mnie będzie pewnie 2-3 Mb/s 😞
Edit:
Napisałem też w temacie o trybie sieci, mało zrozumiale ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Okej już taki wątek był, ale wg mnie nie będziesz miał miary. Lepiej namówić @Artur lub wyżej i @Remi aby po zalogowaniu gdzieś była mapka obciążenia stacji bazowych, a nie tylko na BOK. Może po świętach wyjaśnię różnice między LTE czyli "badanie cukru w cukrze" 🙂
U mnie Olsztyn, Jaroty, 100m od nadajnika, azymut nie jest skierowany idealnie. Urządzenie Xiaomi Redmi 3s, wersja z kategorią LTE 4, model nie wspiera częstotliwości 800MHz. Testowane do najbliższego serwera OPL w Gdańsku. Oferta Prepaid OFnK z włączonymi blokadami DCB na płatny kontent, apn internet, połączenie po ipv4 (bo w tej taryfie i tak chyba nie ma innego).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Drugi test, Orange Airbox 2 (wersja Alcatel, LTE niewiadomego pochodzenia). Podłączenie USB z PC, Win 10 Edu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):Okej już taki wątek był, ale wg mnie nie będziesz miał miary. Lepiej namówić @Artur lub wyżej i @Remi aby po zalogowaniu gdzieś była mapka obciążenia stacji bazowych, a nie tylko na BOK. Może po świętach wyjaśnię różnice między LTE czyli "badanie cukru w cukrze" 🙂
U mnie Olsztyn, Jaroty, 100m od nadajnika, azymut nie jest skierowany idealnie. Urządzenie Xiaomi Redmi 3s, wersja z kategorią LTE 4, model nie wspiera częstotliwości 800MHz. Testowane do najbliższego serwera OPL w Gdańsku. Oferta Prepaid OFnK z włączonymi blokadami DCB na płatny kontent, apn internet, połączenie po ipv4 (bo w tej taryfie i tak chyba nie ma innego).
Aż tak dokładnych informacji to ja nie chciałem, większości nie ogarniam. Namów adminów, żeby to zrobili. Twoje zdrowie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):Drugi test, Orange Airbox 2 (wersja Alcatel, LTE niewiadomego pochodzenia). Podłączenie USB z PC, Win 10 Edu.
Pochwalimy się predkością wieczorem ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):A o której u Ciebie wieczór?
Spróbujmy o 18, Wisła gra 🙂
- « Poprzedni
- Następny »