- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatłowód za płotem... Orange POPC2
@PARANOJA nigdy nie mów nigdy..czasem na wariata uda się tak systemem zakręcić, że wszystko wolno i to " szybko,"....wystarczy, że do planu brakuje......a jeśli infrastruktura jest, to nawet bezkosztowo wyjdzie. Nie próbujesz, nie dowiesz się...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ja wiem że to jest najbliżej :D?
Ogólnie wrzucam mapke węzłów w okolicy ( 13A to ten światłowód) i rowniez dodaje zdjęcie skrzynki w domu 😄
Chciałem się do niej dobrać ale w kluczach z roboty nie mam akurat takiego czegos 😜
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michios11 to skrzynka kabla rozdzielczego na elewacji budynku. Skrywa przyłącze z miasta i sieć na budynek. Klucza mieć nie możesz, bo to abloy specjalny. Z tej skrzynki idzie lub będzie ułożony kabel do Twojego mieszkania. Sądzę, że na neo do 20Mb/ sek masz szansę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To wiem do czego służy ta "skrzyneczka" bo mniej wiecej pracuje w zawodzie 😄 ( elektronika przemysłowa) , bardziej mi chodziło o dostanie się do niej i sprawdzenie kondycji przewodów . Co do 20mb/s , orange podaje 10 także nie wiem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michios11 kondycji na oko nie sprawdzisz. Chociaż pomiary staloprądowe byś musiał zrobić. Ale fakt , z opisu którego nie ma trudno wnioskować co jest w środku😁
Sadzac z Googla 20 powinno działać, ale i tak nie odległość tylko, a parametry dynamiczne łącza stanowią o przepustowości
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michios11 Obejrzenie przewodów nic Ci nie da. Trzeba robić pomiary. Poza tym to jest włam i wystarczy "uprzejmy" sąsiad który pstryknie Ci fotkę i prześle gdzie trzeba.
@PARANOJA Dobrze że napisałeś teoretycznie bo w praktyce nikt tego nie zrobi. Jak na etapie budowy sieci do Królewskiego Osiedla budynek obok nie zostanie zasilony to później nikt już tego nie wykona.
- « Poprzedni
- Następny »