Studzienka Orange

ROZWIĄZANE

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3782
  • 17343
  • 95

Studzienka Orange

Hej. Do mojej posesji światłowod jest doprawdzony przez teren spółdzielni mieszkaniowej. Robią tam jakieś modernizacje i z dnia na dzień studzienka zniknęła.  W środku nie było żadnych urządzeń. Byla to tylko studzienka rewizyjna, w środku byl zwinięty nadmiar światłowódu do mojej posesji. Czy brak tej studzienki może rodzić jakieś problemy? Olać sprawę, czy może zgłosić do SI tę sprawę? Ogólnie wątpię, aby to było zrobione z porozumieniem z Orange/ SI ale różnie bywa... Jak sądzicie... 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3194
  • 13230
  • 130

Studzienka Orange

Cześć @atlas_cudow 

Jeśli w czasie prac modernizacyjnych znikneła studzienka a w niej był nadmiar światłowodu to najlepiej zgłosic tą sprawę do Orange. Bo możesz zostać bez światłowodu. Wydaje mi się że może to kwalifikować się  jako uszkodzenie infrastruktury technicznej Orange. Jeśli chcesz zgłosic ta zaistniała sytuację to najlepiej zadzwoń na infolinię Orange 

• *100 lub 510 100 100 (klient indywidualny),
  • *600 lub 510 600 600 (klient biznesowy).

Infolinie czynne 24 godziny, 7 dni w tygodniu.

Abyśmy szybciej mogli rozpatrzyć Twoje zgłoszenie, potrzebujemy:

• Imię i nazwisko
  • Numer kontaktowy
  • Dokładny adres miejsca, w którym występuje problem - miasto, ulica, numer domu oraz inne dane, które pomogą w ustaleniu lokalizacji (np. współrzędne GPS).

Więcej informacji znajdziesz w tym artykule Uszkodzenia infrastruktury technicznej Orange https://www.orange.pl/omnibook/uszkodzenia-infrastruktury-technicznej-orange

Miłej niedzieli 🙂

Pozdrawiam 🙂

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

25 ODPOW. 25

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

Studzienka Orange

@atlas_cudow  myślę, że zgłosić, bo w razie czego zostaniesz bez światłowodu. Nawet jeśli oleją Twoje zgłoszenie to będziesz miał "czyste sumienie".

• 3194
  • 13230
  • 130

Studzienka Orange

Cześć @atlas_cudow 

Jeśli w czasie prac modernizacyjnych znikneła studzienka a w niej był nadmiar światłowodu to najlepiej zgłosic tą sprawę do Orange. Bo możesz zostać bez światłowodu. Wydaje mi się że może to kwalifikować się  jako uszkodzenie infrastruktury technicznej Orange. Jeśli chcesz zgłosic ta zaistniała sytuację to najlepiej zadzwoń na infolinię Orange 

• *100 lub 510 100 100 (klient indywidualny),
  • *600 lub 510 600 600 (klient biznesowy).

Infolinie czynne 24 godziny, 7 dni w tygodniu.

Abyśmy szybciej mogli rozpatrzyć Twoje zgłoszenie, potrzebujemy:

• Imię i nazwisko
  • Numer kontaktowy
  • Dokładny adres miejsca, w którym występuje problem - miasto, ulica, numer domu oraz inne dane, które pomogą w ustaleniu lokalizacji (np. współrzędne GPS).

Więcej informacji znajdziesz w tym artykule Uszkodzenia infrastruktury technicznej Orange https://www.orange.pl/omnibook/uszkodzenia-infrastruktury-technicznej-orange

Miłej niedzieli 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 3782
  • 17343
  • 95

Studzienka Orange

Ok dzięki panowie. Ekipa jeszcze coś tam robi więc bo widzę ze maszyny stoją. Jutro zapytam co tam się zadziałało. Jeżeli mnie zignorują to po prostu zgłosze do Orange. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

Studzienka Orange

@atlas_cudow szczerze? Bardzo źle się stało. Studzienka rewizyjna to miejsce, gdzie zawsze można mieć dostęp do własnego przyłącza. Obecnie nie wiadomo jak zabezpieczyli ten zapas kabla. W przyszłości w przypadku uszkodzenia ( np koparka) będzie problem z odtworzeniem trasy przyłącza, bo to studzienki wskazują kierunki rur infrastruktury podziemnej.

• 3782
  • 17343
  • 95

Studzienka Orange

@agat13  Rozumiem, ale tak naprawdę jeszcze nie mam pewności na 100%, czy tylko wieko nie zostało przysypane ziemią. Problem w tym, że wiem mniej więcej gdzie powinna być, ale nie pamiętam dokładnie.  Teraz po prostu jej nie widzę. Jutro zapytam co oni z nią zrobili. Jeżeli naprawdę ją zniszczyli to pewnie będzie niezła zabawa? To była studzienka,  przez którą przechodzi kabel miedziany do bloku obok, światłowód do mnie i do dwóch bloków obok. Możliwe, że coś jeszcze. To info mam od wujka, który do niednawa był technikiem. 

• 16060
  • 66628
  • 854

Studzienka Orange

@atlas_cudow  już napisałem. Ja bym tego tak nie zostawił. Jeśli zasypana, za jakiś czas trudno będzie odnaleźć, może się zamulić kanalizacja i wtedy wymiana czy dołożenie kabla będzie problemem. Studnia musi być przewiewna i sucha 

Mam swoją na podwórku i po kilku latach tak się zanuliła, że pół dnia odkopywałem i ruszyłem wszystkie rury i złącza 

• 3782
  • 17343
  • 95

Studzienka Orange

OK, to jutro zgłoszę sprawę. Może lepiej teraz zainterweniować, póki jeszcze wszystko jest świeżo. Dzięki!

• 3194
  • 13230
  • 130

Studzienka Orange

@atlas_cudow nie ma za co 🙂 Służę pomocą 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 16060
  • 66628
  • 854

Studzienka Orange

@atlas_cudow  a, i między nami ..jak nie zmusisz wykonawcy do poprawy, czy odtworzenia tego co zepsuł w czasie inwestycji, później szukaj wiatru w polu. Nikt nie da kasy na odtworzenie infrastruktury, a skoro działa, to co się na zapas przejmować...

Najgorsze, że w takich sprawach to klient ma w plecy