- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Studzienka Orange
Światłowod idzie od mufy w skrzynce, potem prowadzi przez 2 studzienki, potem w studzience koło bramy skręca w prawo, potem, w kolejnej studzience w lewo i do domu. Teoretycznie możnaby odciąć światłowód w studzience przy bramie i stamtąd do mojego domu. No ale zobaczmy, liczę na to że po prostu nikt,. niczego nie uszkodzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Studzienka Orange
@atlas_cudow to mi nic nie mówi. Trzeba by mieć plan całej sieci w Twojej okolicy i wówczas można sprawdzić jakie zastosowano studnie, jak przebiega, ilu otworowa jest kabalizacja, jaka jest zajętość kabli, jaka jest drożność. Takie rzeczy posiada tylko operator. Prawie nigdy nie prowadzi się kabli gdzieś na około jeśli nie ma ku temu podstaw.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Studzienka Orange
Szczegółów nie zmam odnośnie studzienek . Kable są poprowadzone na około, bo operator FTTH wykorzystał infrastrukturę po miedzi. Po prostu podczas montażu światłowodu, nie trzeba było kopać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Studzienka Orange
To normalne. Zawsze wykorzystuje się istniejącą infrastrukturę a ten operator który ma ją najbardziej rozbudowaną na danym obszarze ma przewagę bo znacznie spadają mu koszty inwestycji. A że Orange przejął calą sieć TP S.A to do dziś to wykorzystuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Studzienka Orange
Ale ja to naprawdę rozumiem, tylko co ja mogę w tej sytuacji zrobić, jeżeli faktycznie światłowód zostanie uszkodzony? Z mojej perspektywy mogę tylko zgłosić usterkę. Nawet nie mam pewności, czy taka usterka będzie naprawiona 🙂 Trochę słabo to wygląda, kiedy klient musi się "martwić" o infrastrukturę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Studzienka Orange
@atlas_cudow w teorii takie prace powinny być zgłaszane a firma powinna dysponować aktualnymi mapami uzbrojenia terenu. Wtedy niczego nie uszkodzi i nie zasypie. W praktyce jest tak że wjeżdża koparka plus 2 ludzi i coś tam kopią. Jak ich zobaczy przejeżdżający tamtędy monter to im zwróci uwagę żeby uważali. Albo jakiś społecznik jak Ty. Jak nie to poprostu kopią i albo nic się nie wydarzy albo coś uszkodzą. Samo życie.
- « Poprzedni
- Następny »