Nie można wyświetlić tego widżeta.

Stosowanie wzmacniaczy GSM - kampania informacyjna

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20147
  • 58281
  • 791

Kampania informacyjna na temat stosowania wzmacniaczy GSM:

https://www.telepolis.pl/wiadomosci/wydarzenia/polska-wzmacniacze-sygnalu-skutki

8 ODPOW. 8

• 14571
  • 59927
  • 735

@ketrasaArtur  konkretnie i rzeczowo. Każdy użytkownik sieci mobilnej powinien to wiedzieć, a i namierzyć można...

• 20147
  • 58281
  • 791

@agat13 szkoda tylko, że namierzanie musi być zlecone przez UKE. Sam operator, mimo, że ma zabrane zasoby przez takiego delikwenta nie może namierzać. Temu tak długo trwają sprawy z nieuczciwym użytkownikiem. Kiedyś był PAR i nawet radia CB były pilnowane. Ciekawe, czy szybsza reakcja by była, jak ktoś nielegalnie zacznie korzystać z pasma lotniczego, czy morskiego?

• 14571
  • 59927
  • 735

@ketrasaArtur  przy odrobinie szczęścia i wiedzy samemu można namierzyć i zgłosić do UKE. Szkoda tylko, że reakcja Urzędu tak długo trwa 

Myślę, że lotniczego😁

• 20147
  • 58281
  • 791

@agat13 reakcja długo trwa a obrywa się operatorowi, bo nie świadczy usług według potrzeb klientów. Szkoda, że operator otrzymując zasoby częstotliwości nie ma żadnego prawnego narzędzia do samoobrony, tylko musi czekać na opieszały urząd.

• 14571
  • 59927
  • 735

@ketrasaArtur  tu całkowicie się zgadzam z Tobą. UKE czeka, a Orange czy inni operatorzy dostają opr za działanie usług ...

Cytując klasyka " ja na władze nie poradzę"

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 395
  • 2425
  • 0

A jaki zasięg zakłócania mają takie wzmacniacze gsm? Czy sąsiad w domu 100 metrów od mojego może zakłócać mój odbiór? 

• 20147
  • 58281
  • 791

@bluesmanniaki niestety, ale może zakłócić jedną z anten sektorowych. Wtedy problemy z połączeniem jak i korzystaniem z internetu mobilnego mają wszyscy od nadajnika do kilku kilometrów od nadajnika w całym sektorze. Taki wzmacniacz wyłącza 1/3 nadajnika z prawidłowego działania.

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2744
  • 11348
  • 111