- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawa światłowodów i adresach z projektu POPC i brak jakiej kolwiek komunikacji z Orange
Cześć!
Od dawna jakoś tak od 2 lat liczę na światłowód bo obecne połączenie jest okropne. Średnio 700kbps pobierania o wysyłaniu już nie mówiąc. Gdy znalazłam informacje o projekcie POPC bardzo się ucieszyłam i wiedziałam że to tylko kwestia czasu aż dotrą tutaj. Bardzo się zdziwiłam jak znalazłam wypiskę wszystkich adresów które będą podłączone do światłowodu i oczywiście mojego adresu tam nie było. Cała ulica ma być uzbrojona w światłowód poza 2 domami. Dzwoniąc na infolinię Orange słyszę od nich że my jesteśmy w planach mimo tego 2 lata i nic się nie zmieniło. Tyle ile telefonów wykonałam żeby się czegoś dowiedzieć to jest naprawdę komedia, cyrk. Nikt tam nic nie wie, jedni nawet nie wiedzieli o projekcie. Jak tam wygląda organizacja? Moje pytanie do nich jest proste "Czemu mam nie mieć światłowodu?". Z rozmowy widać że nikt nic nie wie kompletnie o niczym. Zastanawia mnie dlaczego dom ulice obok w którym nikt nie mieszka od dobrych 20 lat, który jest zniszczony i którego remont był by nie opłacalny ma mieć podpięte kable. Gdzie mój dom w którym jest 3 osobowa rodzina która "PRÓBUJE" korzystać z internetu kabla mieć nie będzie. Naprawdę jest źle, wystarczy że jedna osoba odpali netflix który automatycznie dobiera 480p a inna osoba zacznie zdalną pracę to prędkość łącza spada do kuriozalnie niskich prędkości tak samo jak opóźnienie które nigdy nie jest stabilne i zawsze się waha bo na przykład u mnie wymaxowany licznik pingu w grach to standardowo sięga maksymalnych wartości liczbowych danych przez dewelopera.
streszczenie:
czemu mam nie mieć światłowodu a reszta ulicy ma go mieć, czy będę mieć ADSL do końca życia bo orange nie wie nigdy co się dzieje i o co chodzi i nie potrafi pomóc?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawa światłowodów i adresach z projektu POPC i brak jakiej kolwiek komunikacji z Orange
@Nikki_ proponuję sprawdzić jakie adresy są uwzględnione w realizacji projektu POPC na stronach:
https://capap.gugik.gov.pl/mapa/cppc/CPPC-internet/
Warto też zweryfikować, czy na pewno Orange realizuje budowę światłowodu POPC. Jeżeli inna firma, to nie koniecznie trzeba wtedy decydować się na internet od Orange. Możliwości będzie więcej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Nikki_ do tego co napisał @ketrasaArtur dodam, że po ukończeniu projektu POPC beneficjenta może dorejonizować, czyli dopisać pominięty adres do bazy zasięgu ftth. O to musisz wystąpić pisemne listem poleconym na adres w Skierniewicach z dopiskiem Inwestycje
Adres do korespondencji.
Orange Polska S.A..
ul. Jagiellońska 34,
96-100 Skierniewice.
Dodam bazę wiedzy o popc
Inwestycje zawsze robią z rezerwami, więc dorejonizowanie przeważnie jest skuteczne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lub tu:
CENTRUM PROJEKTÓW POLSKA CYFROWA
ul. Spokojna 13A, 01-044 Warszawa | infolinia: +48 223152340 | faks: +48 223152202 | e-mail: cppc@cppc.gov.pl