- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
Wojowniku, testów "w chmurze" nie ma sensu robić, bo o niczym zupełnie nie świadczą. Zresztą twoje testy na twoim sprzęcie świadczą też tylko o zamiłowaniu do testów, o niczym więcej. Wniosków z nich żadnych wyciągnąć się nie da.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
@wojownikarcaznapisał(-a)@atlas_cudow a miałeś kiedyś server w chmurze na 6h?
Mam ich kilka tylko co te serwery mają wspólnego z tym wątkiem, czyli szybkość łącza w Orange Flex?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
A ja się cieszę z tego wyniku na dodatkowej karcie SIM w routerze ZTE MF17B.
U poprzedniego operatora nie mógłbym nawet wykonać tego testu 😁 .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
MF17B to chyba router podróżny, do tego LTE CAT12? Zwykły router LTE CAT 19 lub 5G dałby dużo lepszy wynik. Ale jeżeli wynik jest dla ciebie ok to najważniejsze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
@atlas_cudow, kupiłem go za 155zł i jestem z niego zadowolony, spełnia moje oczekiwania.
Obsługuje jednocześnie TV, tablet oraz smartfon bez problemów.
Ten test został wykonany przy włączonym/używanym już TV.
Tak, mi to wystarcza i drugi mam w zapasie, bo to dobry sprzęt dla mniej wymagających 😉 .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
Również używam routera podróżnego ale tylko w aucie. Jest to jakiś Acer M3 5G ale działa w sieci fioletowej bo na trasie ta sieć wg mnie zdecydowanie najlepiej się sprawdza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
@atlas_cudow @idrwal0409 Router kompaktowy, ale bez wbudowanego akumulatora. Miałem go okazję testować przez kilka tygodni i przekazałem go dalej do użytkowników, którzy nie mają widoku na 5G. Raczej dla mniej wymagających - np. brak rj, ale bezobsługowy - włącz i zapomnij, na lte spokojnie daje radę wyciągać DL 100+ mimo, że to router wewnętrzny i chyba najtańszy LTE cat. 12, chociaż ja kupiłem nowy od zte za dwie trzecie wspomnianej ceny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
Brak wbudowanego akumulatora to akurat zaleta, jeżeli urządzenie działała non stop. Mój podróżny router ma akumulator, ale ma jedną wielką wadę, czyli nie włącza się sam po podłączeniu zasilania. Strasznie mnie to irytuje, ale ma też ciekawą zaletę,. czyli wbudowany klient SIMO. Działa to tak, że pakiet danych wykupuje się wcześniej ale działa w całej Europie. Nie muszę się martwić o ceny bo z góry wiem ile zapłacę. W Polsce używam go ze zwykłą kartą SIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
@atlas_cudownapisał(-a)Brak wbudowanego akumulatora to akurat zaleta, jeżeli urządzenie działała non stop.
Zdecydowana zaleta 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SpeedTest - Orange Flex
@jaryn @arthur @atlas_cudow @idrwal0409 @j131 a tak wypada speedtest w chmurze Azure (mały VPS z 8 GB RAM, osiemdziesięcio procesorami czyli procesorem AMD Epyc taktowanymi na 1.80 Ghz)
Link do speedtest-u (na speedtest.net):
https://www.speedtest.net/pl/result/19131850888
Zrzut ekranu:
A wy jakie macie wyniki speedtest-u w chmurze/VPS/serwerze dedykowanym?