- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry.
Jako, że to mój pierwszy post chciałbym przywitać się i zadać pytanie: mianowicie czy ktoś z państwa wie, kiedy w miejscowości Skaryszew dostępny będzie światłowód? Według danych UKE w mojej okolicy planowana rozbudowa to 03.12.2021. Oczywiście nie spodziewałem się, że 4 Grudnia zawieszą kable a 5 Grudnia podłączą do domu, nie mniej nic się w tym temacie nie dzieje. 🙂
Według UKE za budową światłowodu stoi firma FIBEE IV SP. Z O.O. do której wysłałem zapytanie jak wyżej. Odpowiedzi do tej pory nie otrzymałem.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Otrzymałem wiadomość od FIBEE:
"inwestycja jest planowana na czerwiec 2022 roku."
😐
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skaryszew światłowód
@Herflik zwłaszcza że mamy już 16 grudnia 😉
A tak na poważnie należy się spodziewać opóźnień z budową ze względu na covida większość inwestycji ma poślizg. Pisałeś do FIBEE to poczekaj na odpowiedź, ale podejrzewam że odpiszą podobnie jak ja napisałem na początku. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i tyle, u Ciebie chociaż są oficjalnie plany rozbudowy, u innych nawet tego nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Otrzymałem wiadomość od FIBEE:
"inwestycja jest planowana na czerwiec 2022 roku."
😐
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skaryszew światłowód
Niestety to już chyba standard w tego typu inwestycjach. Pocieszający jest fakt, że co prawda przesunięta ale zaplanowana. Wiele osób walczy o dostęp FTTH czasem bez skutku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skaryszew światłowód
Witam ponownie.
Minął Czerwiec, minął Lipiec, kończy się Sierpień a światłowodu, czy chociażby informacji o nim jak nie ma, tak nie było.
Napisałem do zespol_popc@cppc.gov.pl i dziś otrzymałem taką odpowiedź:
w odpowiedzi na przesłaną wiadomość informujemy, że CPPC jako Instytucja Pośrednicząca w procesie wdrażania Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa zwróciło się do beneficjenta FIBEE IV SP. Z O.O. z prośbą o weryfikację zgłoszenia i stanowisko w tej sprawie. Zgodnie z przekazanymi informacjami punkt adresowy (PA) Skaryszew, ul. [tu mój adres] (Gmina Skaryszew, Powiat radomski, Województwo mazowieckie) jest planowany do objęcia zasięgiem w ramach realizowanego obecnie projektu budowy infrastruktury światłowodowej. Oznacza to, że jeśli faza projektowa oraz wykonawcza przebiegną zgodnie z aktualnymi założeniami, PA zyska dostęp do usług światłowodowych. Aktualny status realizacji projektu można sprawdzić za pośrednictwem platformy getfibre.pl, a w przypadku dodatkowych pytań beneficjent FIBEE IV SP. Z O.O. pozostaje do dyspozycji.
Podsumowując: światłowód jak będzie jak będzie, nie męcz nas pan. 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skaryszew światłowód
@Herflik poczytaj sobie wyniki kontroli NIK to będziesz wiedział dlaczego robota idzie jak idzie.
https://www.nik.gov.pl/aktualnosci/budowa-internetu-szerokopasmowego-lubelskie.html