- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sieć 5G 700 MHz już na początku 2025?
Mam rozkmine,a Orange może się podzielić zasobami z T-Mobile i wtedy wspólnie to puszczać szerszym blokiem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oferta sama w sobie nie jest zła. Problem w tym że niektórzy mogą nie doczytać że to MC888 ale na x55 a nie jak inne wersje na x62.
Jeżeli ktoś świadomie kupi wersje C to nie ma problemu.
Pewnie że może, to tylko kwestia umowy i w ramach N nie ma problemu. Kiedyś tak robili z pasmem 1800.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam jeden namierzony tylko że jest podpisany LTE700.
Latam tam niedaleko więc nie będzie to problem sprawdzić jak to wygląda.
Może nawet w piątek będę w okolicy.
Na btsearch już widać nowe stacje i o dziwo jest fioletowo zwłaszcza Poznań.
Chociaż na kanale pośrednio związanym z tematyką lte/5g w pasmach graniczących z DVB-T
Mikołaj Rembikowski na kanale M.R. Serwis pokazał mapkę gdzie było też pomarańczowo w tym paśmie ale tylko w jednym miejscu no dwóch teraz zobaczyłem 😉 Obecnie nie widać już tego. Ale pomiary wykazały sygnały w tym paśmie.
Jak komuś się chce może poszuka w swoich okolicach na btsearch 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pewnie biorą zgody UKE jak leci a może nie byli zdecydowani czy to będzie NSA czy DSS.
Idę sprawdzić czy coś u mnie jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja już swego czasu nie jedną stacje na btsearch w paśmie C namierzyłem i niektóre po kilku miesiącach dopiero zostały doposażone. A niektóre do tej pory figurują tylko że są 5G pasmo C a guzik jest sprawdzam systematycznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W innym wątku zostałem zakrzyczany przez ekspertów, że 5G700 nie będzie mieć wpływu na DVBT...
Dodam tylko, że doszedłem do podobnych wniosków, za pomocą miernika z OLX, za 80 zł i mapy bts...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na "moim" nadajniku Networks pojawiło się na btssearch 5G700 w kategorii powiązane pozwolenia uke, ale tylko w TM. Chociaż nie wiem czy dane na btssearch są tak do końca precyzyjne. Mam wrażenie - chociaż są w okolicy jeszcze inne 5G Orange - że też z tego nadajnika mam 5G3500 w Orange, chociaż 5G figuruje tam tylko w odniesieniu do TM (ale w TM i Orange jest to samo PCI 5G)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dane na pewno nie są precyzyjne, ale jak mam kupować miernik za kilka tysięcy dla 1 anteny to już wolę tym informacjom z bts search zaufać 🙂 BTW. Ktoś powie, wezwij technika.... Pewnie można, ale co on zrobi więcej niż ja? Ustawiłem antenę na odpowiedni nadajnik. Dodatkowo założyłem filtr i działa... Ważne aby osiągnąć dobry stosunek siły sygnału do jakości, a to akurat mój miernik pokazuje. Dodatkowo napisem sobię apke do przeliczania siły i jest git. Jak ktoś chcę, to mogę ją udostępnić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie w Małopolsce to na BTS wg. bazy BTSearch jest już LTE700 - ale najśmieszniejsze jest to, że samego pozwolenia na to pasmo nie ma
To w ogóle możliwe?? Nawet CID'y są do tego pasma