Słabe prędkości na świeżo postawionym n28 którego nie ma jeszcze w bazie btsearch, czy to normalne?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 919
  • 5464
  • 38

Słabe prędkości na świeżo postawionym n28 którego nie ma jeszcze w bazie btsearch, czy to normalne?

Jeśli pracują na stacji to przez jakiś czas mogą być różne przeboje ze stabilnością niezależnie od włączenia czy wyłączenia n28 na urządzeniu klienta 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 274
  • 876
  • 1

A możliwe że to 5G700 nagle zaczęło mi odbierać z BTSa dalszego, bo oddalonego o 13km (z którym już kiedyś w listopadzie bodajże, mój NE211 się łączył przez jakiś czas, kilka godzin z tego co pamiętam, ponieważ były wtedy chyba prowadzone prace konserwacyjne na moim najbliższym nadajniku) na którym od początku września już n28 widnieje w btsearch? 

Czy parametry raczej wskazują jednoznacznie że to n28 jest testowane obecnie na moim najbliższym nadajniku oddalonego o 3km z hakiem? 

• 919
  • 5464
  • 38

Parametr 5G rsrp, który jest dość słaby sugeruje że to 5g może być odbierane ze stacji oddalonej raczej o kilka kilometrów a nie kilkaset metrów. Żeby coś więcej spekulować to trzeba mieć porównanie jakie parametry sieci były wcześniej 

edit - 5G n28 da się teoretycznie łapać i z 15 km w przeciwieństwie do n78

• 274
  • 876
  • 1

Zobacz moje starsze wątki, słowo klucz "NE211" z października, listopada i dalej, tam pamiętam że wstawiałem screeny z parametrami też także można porównać, bo NE211 cały czas wisi w tym samym miejscu, na rynnie pod dachem na jakichś 5m, wiem miejsce słabe ale wyżej i tak potrzebowałbym masztu no i oczywiście motywacji do wspięcia się na dach w celu zamontowania go... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4563
  • 22965
  • 107

Tak myślałem, że poranna szybkość długo się nie utrzyma. Naprawdę trzymam kciuki, żeby poniżej 60 już nie spadło. 

• 274
  • 876
  • 1

agregacja n28 dzień 2 godz. 18 49 18.09.2026.JPGniby dobry sygnał 18 52 18.09.2026.JPGniby dobry sygnał 18 54 18.09.2026.JPGwynik speedtestu 18 50 18.09.2026.JPGwynik speedtestu 18 57 18.09.2026.JPG

@atlas_cudow @arthur @Zeusek @Ron co podpowiada wam doświadczenie, te n28 jest już na  najbliższym nadajniku czy łape je z dalszego oddalonego o 13km ( ͡º ͜ʖ͡º) bo poza tym że w bazie btsearch nie było póki co aktualizacji tabeli najbliższego BTSa na btsearch to ten numer NR-ARCFN tego n28 jest nie do odnalezienia, tzn. na dalszym nadajniku w tabeli też go nie widzę ale może któryś z was wyczyta coś więcej z tych parametrów 

¯\(ツ)/¯

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3667
  • 9745
  • 166

@ŁebDoInteresów na screenach słabo widać. Masz jaki Network Cell info, a najlepiej NetMonster?

to wygląda jak dalekie 700MHz, a wiec pierwszy screen. 

• 274
  • 876
  • 1

@Ronnapisał(-a)

@ŁebDoInteresów na screenach słabo widać. Masz jaki Network Cell info, a najlepiej NetMonster?

to wygląda jak dalekie 700MHz, a wiec pierwszy screen. 

W jakim sensie słabo widać? Że mało danych czy że za małe screeny? Bo przecież można przybliżyć sobie 

A z netmonstera też moge wstawić info po wi-fi z tela, nada sie? 

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3667
  • 9745
  • 166

@ŁebDoInteresów nawet jak zbliże, to niewyraźne...

Podaj po prostu jak mozesz:

1. RSRP

2. RSSI

• 919
  • 5464
  • 38

@ŁebDoInteresów  Czcionka parametrów sygnału jest tak rozmazana, że nawet po powiększeniu trudno się domyśleć z kształtu liter i cyfr co tam jest napisane