- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słabe prędkości na świeżo postawionym n28 którego nie ma jeszcze w bazie btsearch, czy to normalne?
Jeśli pracują na stacji to przez jakiś czas mogą być różne przeboje ze stabilnością niezależnie od włączenia czy wyłączenia n28 na urządzeniu klienta
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słabe prędkości na świeżo postawionym n28 którego nie ma jeszcze w bazie btsearch, czy to normalne?
A możliwe że to 5G700 nagle zaczęło mi odbierać z BTSa dalszego, bo oddalonego o 13km (z którym już kiedyś w listopadzie bodajże, mój NE211 się łączył przez jakiś czas, kilka godzin z tego co pamiętam, ponieważ były wtedy chyba prowadzone prace konserwacyjne na moim najbliższym nadajniku) na którym od początku września już n28 widnieje w btsearch?
Czy parametry raczej wskazują jednoznacznie że to n28 jest testowane obecnie na moim najbliższym nadajniku oddalonego o 3km z hakiem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Parametr 5G rsrp, który jest dość słaby sugeruje że to 5g może być odbierane ze stacji oddalonej raczej o kilka kilometrów a nie kilkaset metrów. Żeby coś więcej spekulować to trzeba mieć porównanie jakie parametry sieci były wcześniej
edit - 5G n28 da się teoretycznie łapać i z 15 km w przeciwieństwie do n78
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zobacz moje starsze wątki, słowo klucz "NE211" z października, listopada i dalej, tam pamiętam że wstawiałem screeny z parametrami też także można porównać, bo NE211 cały czas wisi w tym samym miejscu, na rynnie pod dachem na jakichś 5m, wiem miejsce słabe ale wyżej i tak potrzebowałbym masztu no i oczywiście motywacji do wspięcia się na dach w celu zamontowania go... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak myślałem, że poranna szybkość długo się nie utrzyma. Naprawdę trzymam kciuki, żeby poniżej 60 już nie spadło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow @arthur @Zeusek @Ron co podpowiada wam doświadczenie, te n28 jest już na najbliższym nadajniku czy łape je z dalszego oddalonego o 13km ( ͡º ͜ʖ͡º) bo poza tym że w bazie btsearch nie było póki co aktualizacji tabeli najbliższego BTSa na btsearch to ten numer NR-ARCFN tego n28 jest nie do odnalezienia, tzn. na dalszym nadajniku w tabeli też go nie widzę ale może któryś z was wyczyta coś więcej z tych parametrów
¯\(ツ)/¯
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów na screenach słabo widać. Masz jaki Network Cell info, a najlepiej NetMonster?
to wygląda jak dalekie 700MHz, a wiec pierwszy screen.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ronnapisał(-a)@ŁebDoInteresów na screenach słabo widać. Masz jaki Network Cell info, a najlepiej NetMonster?
to wygląda jak dalekie 700MHz, a wiec pierwszy screen.
W jakim sensie słabo widać? Że mało danych czy że za małe screeny? Bo przecież można przybliżyć sobie
A z netmonstera też moge wstawić info po wi-fi z tela, nada sie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów Czcionka parametrów sygnału jest tak rozmazana, że nawet po powiększeniu trudno się domyśleć z kształtu liter i cyfr co tam jest napisane