- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słabe prędkości na świeżo postawionym n28 którego nie ma jeszcze w bazie btsearch, czy to normalne?
Jak w temacie, kilkanaście minut temu nastąpił nagły spadek prędkości, z okolic 170 Mbitów/s dl i 60 ul spadło do:
a więc pytanie brzmi, skoro po wpisaniu w gugla frazy "ile wyciąga n28?" dostałem odpowiedź od AI, że jest to realny przedział 50-200Mbitów, to znaczy że w moim wypadku trzeba poczekać (i tu pytanie do was, ile mniej więcej jeśli tak) aż to n28 sie ustabilizuje, ponieważ zostało dopiero co uruchomione jak rozumiem i są prowadzone testy?
Jeśli zaś to nie kwestia nowo uruchomionego pasma, a problemów technicznych (nie z mojej strony) to czy powinienem je (n28) odznaczyć w moim NE211 a zaznaczyć by agregowało całą reszte lub tylko konkretne (tu pytanie, jakie, do wyboru jest tylko do 2100MHz ponieważ BTS jest w mniejszej miejscowości)
Z góry dzięki za odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) oznaczam debeściaków: @atlas_cudow @j131 @Samotnick @Zeusek @arthur
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słabe prędkości na świeżo postawionym n28 którego nie ma jeszcze w bazie btsearch, czy to normalne?
@ŁebDoInteresów W trakcie zmian na stacji trzeba się liczyć z czasowymi zakłóceniami. Jeśli na LTE wyciągałeś 170/60 to sądzę, że wkrótce to wróci do normy. Na n28 zbytnio bym nie liczył jeśli chodzi o poprawę dotychczasowych prędkości (choć kto wie - warto spróbować jak załączą) i zaznaczył pasma "tylko LTE" jeśli nie ma N78.
Na swoim routerze jako pasma towarzyszące 5G N78, mam tylko zaznaczone LTE B1, B3, B7, reszta odznaczone
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok dzięki za info, robiłem speedtesty przez ostatnią godzine i powoli prędkości rosną, więc jeśli jutro z rana prędkości wrócą do normy całkowicie to wtedy zostawię n28, jak nie to odznaczę i zaznaczę B1, B3 i B7 lub B8
ale temat pozostawie jeszcze otwarty jakiś czas, niech reszta się wypowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pierwsze speedtesty po wi-fi z tela (vivo y33s v2109)
wygląda na to, że wszystko wraca do normy, nie wiem tylko czy to zasługa n28 bo nie jestem na kompie i nie mam hasła pod ręką do NE211, tzn. mam gdzieś w galerii tela zdjęcie ale nie znajdę teraz, po południu sprawdze na kompie czy jest agregowane n28
EDIT dobra jednak znalazłem szukając po dacie październik, agreguje n28
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W Twoim przypadku zapewne 5G700 coś daje i ja bym pozwolił na agregacje z innymi pasmami. Nie warto się ograniczać gdy nie ma się na nadajniku palety pasm do wyboru.
Tutaj nawet nie chodzi o szybkość ale stabilność połączenia, wiadomo że każde pasmo inaczej się roznosi w powietrzu.
Osobiście mam tak ale na nadajniku mam prawie wszystkie pasma oprócz 5G700.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów Rano zwykle lepiej wypada speed test , bo jest dużo mniejsze obciążenie sieci. Parametry sygnału nie są bardzo złe, ale daleko mi do poprawnych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow @ŁebDoInteresów Jak na taki niski sinr i rsrp to biorąc pod uwagę, że to nie jest N78, speedtest jest całkiem niezły
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie wg mnie transfery ma podejrzenie dobre, dlatego proponuję sprawdzić wieczorem. To , że RSRQ pokazuje "obciążony" nadajnik w godzinach porannych to w sumie nic nie znaczy. Ostanio miałem okazję porównać NE211 i D-Linka ODU. Wszystkie parametry były totalnie różne a routery były obok siebie 🙂 D-link pomimo, że pokazywał dużo gorsze parametry, transfery miał prawie takie same jak TP-Link. Teraz Trochę żałuję, że kupiłem TP-Linka zamiast połowę tańszego D-Linka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)No właśnie wg mnie transfery ma podejrzenie dobre, dlatego proponuję sprawdzić wieczorem.
Czyli nie chwalić dnia przed zachodem słońca 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Godzina 13:30 i cyk, prędkość spada do 60 dl i 30 up, ciekawe jak bedzie wieczorem, dam znać i w razie wyników jak w pierwszym poście, odepne n28
speedtesty teraz robiłem w dalszym ciągu po wi-fi w telu vivo y33s v2109 jakby co
- « Poprzedni
- Następny »