- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Jakieś 3 tygodnie temu dosłownie z dnia na dzień coś dziwnego stało się z internetem. Wcześniej prędkość internetu przy wielu urządzeniach podłączonych przez wifi (tylko mój komputer i tv są podpięte kablem, tv rzadko używam) była ok, ktoś tam siedział na fb ktoś na yt a u mnie w grach z pingiem problemu nie było i przy pobieraniu też wyciągałem ile mi internet pozwalał. Od tych 3 tygodni jest jakieś piekło... gdy jest podłączony pod internet tylko mój komputer to przynajmniej się da wyciągnąć 100-200kb/s z pingiem to skacze nawet w grach do 1500ms (mam internet do 10mb z telewizją i telefonem i przed problemem wyciągałem 1,2mb/s i miałem około 70ms opoznienia w grach) a jak ktoś się podłączy i robi swoje to ciągle się wyłącza internet i nie da się korzystać a jak jest chociaż na moment to nawet film w 144p nie chce się buforować. Dzwoniłem i zostałem poinformowany, że usterka zostanie naprawiona za 2 dni, jeżeli to nie wina Orange to płace za serwisanta lub za naprawę ustaloną kwotę. Nie mogę już wytrzymać z tym problemem dlatego chciałem się poradzić i zapytać czy to może być moja wina, wina linii czy oni coś kombinują. Wstawiam parametry.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@15kr4To nie jest problem po stronie sąsiada a samej linii jest to związane poluzowane polaczenia na kablach gdzieś u ciebie lub winnych miejscach. To musza sprawdzić technicy sam zobacz co się dzieje na moim przykładzie błędy ES i SES.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość internetu
Chciałbym dodać, że wczoraj te liczby sekund z błędami były większe. Na 20 godzin czasu synchronizacji przypadało 19 godzin z błędami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość internetu
@15kr4Zgłaszaj ten problem do BOK może to zrobić po zalogowaniu się do Mój Orange a potem zgłosić przez czat
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość internetu
Dziękuje za odpowiedz. A czy jest możliwość, żeby mój sąsiad zakłócał połączenie jakąś magiczną anteną? Ponieważ moi domownicy twierdzą, że to wina sąsiada anteny, a nie wydaje mi się żeby to miało jakiś związek z moim internetem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość internetu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość internetu
Fotkę zrób to się oceni, ale raczej nie da się tak skutecznie zakłócić, może ty masz słabą antenę + problemy z siecią, potem masz co masz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@15kr4To nie jest problem po stronie sąsiada a samej linii jest to związane poluzowane polaczenia na kablach gdzieś u ciebie lub winnych miejscach. To musza sprawdzić technicy sam zobacz co się dzieje na moim przykładzie błędy ES i SES.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość internetu
Tak myślałem, że sąsiad raczej czarodziejem nie jest, że mi jakimś wzmacniaczem zakłóca internet w takim stopniu, że dzisiaj mialem z 40kb/s prędkości. Pozostało czekać na technika. Dziękuje za pomoc 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość internetu
@15kr4A może orientujesz się ile masz do centrali? możesz się podpytać na czacie powinni Ci powiedzieć tak pytam się z ciekawości ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość internetu
- « Poprzedni
-
- 1