Rekordowy speedtest w Orange

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 221
  • 1003
  • 4

Będąc dziś w mniejszym mieście na Śląsku, odpaliłem sobie z nudów SpeedTesta i... 1,270 Gb/s 💥

To chyba to całe 5G Pro 😉

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3903
  • 18141
  • 95

Czytając komentarze w necie, że wynik to 3,177 Mbps (czyli 177 to część tysięczna) można stracić wiarę w ludzkość 🙂

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9470
  • 38934
  • 328

@atlas_cudownapisał(-a)

Czytając komentarze w necie, że wynik to 3,177 Mbps (czyli 177 to część tysięczna) można stracić wiarę w ludzkość 🙂

Z drugiej strony kto jak kto, ale Rzecznik powinien zdawać sobie sprawę ze znaczącej różnicy w prezentacji liczb w anglosaskim interfejsie w stosunku do polskiego, i zadbać o to żeby to czym się chwali było prezentowane w konwencji polskiej, którą adresaci znają i doskonale rozumieją, a nie w konwencji anglosaskiej, która aż prosi się o taką interpretację. Po polsku 3,177Mbps to faktycznie nieco ponat trzy megabity na sekundę. Albo przynajmniej, jeśli nie da się wymusić polskiego interfejsu, to (co widać na obrazkach kolegów), żeby separator miejsc dziesiętnych był obecny, a separator tysięcy nie był. To jak widać da  się skonfigurować i jest wystarczające, żeby nie prowokować memów. Moim zdaniem minus dla Rzecznika, nie utrata wiary w ludzi.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3903
  • 18141
  • 95

Ale w konwencji angielskiej separator pojawia się się dopiero od tysięcy w górę. W każdym razie interpretacja tego w prawidłowy sposób było dla mnie niezbyt trudne a naprawdę nie jestem gwiazdą intelektu. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9470
  • 38934
  • 328

@atlas_cudownapisał(-a)

Ale w konwencji angielskiej separator pojawia się się dopiero od tysięcy w górę. W każdym razie interpretacja tego w prawidłowy sposób było dla mnie niezbyt trudne a naprawdę nie jestem gwiazdą intelektu. 

Oczywiście - trzeba złej woli żeby tak pokrętnie to zinterpretować. Ale jak już coś się w internecie znajdzie, to zła wola kogoś z oglądających jest pewna. Tu nie ma symetrii i nie ma litości.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 129
  • 500
  • 1

@j131napisał(-a)

Zaraz, zaraz, czym się tu chwalić: ping ledwie 45ms i w dodatku ten jitter 13ms, toż to porażka.😉

Mnie ciekawi co to za operator Finnet Group 😁 pytając się w komentarzach na Facebooku dostałem odpowiedź od rzecznika że "używają różnych serwerów".