- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód pod domem, a brak możliwości podłączenia
Dzień dobry.
Miesiąc temu pod domem na słupach pociągnęli światłowód. Od dwóch tygodni wszyscy sąsiedzi przy ulicy mają możliwość podłączenia, a nawet już wykonane podłączenie. Jednak dla mojego adresu brak możliwości technicznych mimo, że pod samym oknem wisi nawinięta pętla światłowodu. Infolinia jest bezradna i przyjęła zgłoszenie, ale nic się w tym temacie nie dzieje. Rok temu zgłaszałem zapotrzebowanie na światłowód i może dlatego mój adres jest zablokowany? Gdzie można uderzyć, aby ktoś się tym zajął?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kovalek1985 podstawowe pytanie kto jest właścicielem sieci? Od tego zależy, gdzie pisać.
Jeśli Światłowód Inwestycje, to listem poleconym na adres do korespondencji w Skierniewicach
Orange Polska S.A
Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Opisz dokładnie problem, załącz mapkę z planem sytuacyjnym i umiejscowieniem słupa i poproś o dorejonizowanie
Gorzej jak siecią zarządza inny operator.
Sprawdź to na mapie zasięgu usług szerokopasmowych gov.pl
Po zalogowaniu np profilem zaufanym zobaczysz kto świadczy usługi na Twoim adresie. Będą kontakty do operatorów i status sieci.
Wtedy tam uderzaj o ujęcie w planach inwestycji lub dopisanie do bazy adresów w zasięgu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To na pewno światłowod od Orange? Co pokazuje internet.gov.pl u ciebie i u sąsiadów?