- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze koszty
► Temat, ze względu na charakter omawianego zagadnienia, został przeniesiony z kategorii Internet domowy (etykieta: klient indywidualny) - Moderator Wiktor ◄
Witam sprawa ma się tak. Mieszkam w domku kilkorodzinnym. Linia telefoniczna poprowadzona od słupa do budynku. Troje sąsiadów ma doprowadzoną linię do swoich mieszkań. Akurat w moim nie ma i nigdy nie była doprowadzona linia telefoniczna. Trzeba poprowadzić przewód od skrzynki przyłączeniowej około10 do 20 m( zależy jak będzie musiał iść kabelek) z czego część na zewnątrz budynku.
Zamówiłem internet do 20 Mbit, pani powiedział że koszta przyłączenia będą po stronie Orange. Czy rzeczywiście tak będzie? Nie ponoszę żadnych dodatkowych kosztów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze koszty
@Karas220288 skoro masz informację że bez kosztów własnych, to nie będziesz nic płacić, mi za podłączenie światłowodu (nie od Orange) zażądali symboliczną złotówkę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze koszty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze koszty
Okey, a gdzie instalator może zamontować mi gniazdo telefoniczne?? To znaczy jak głęboko w mieszkanie może się wbić 😋 no chodzi mi że chciałbym gniazdko w salonie przy stoliku RTV. Cze monter wbija się tylko do mieszkania i gniazdo montuje w kuchni (w moim przypadku kuchnia to pierwsze pomieszczenie)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze koszty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze koszty
No okej ale co oznacza:
Asysta instalacyjna bez dodatkowych opłat, pozostałe płatne asysty zgodnie z cennikiem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze koszty
No w mailu taka informacja jest odnośnie instalacji. Trzykrotnie przy zamawianiu na infolinii pytałem i tłumaczyłem że trzeba wykonać przyłącze ze skrzynki do mieszkania, skrzynka na szczycie budynku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze koszty
@Karas220288 Nie martw się. Technicy to też ludzie, z którymi można rozmawiać.
Za instalację nic nie płacisz, technik zamontuje gniazdo tam, gdzie sobie tego życzysz, nawet jakby miało być tego kabla i 20m.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze koszty
Witam, jestem już po wizycie technika. Okazało się iż instalacja telefoniczna w moim budynku jest do przerobienia. Monter chce zlikwidować wszelkie prowizorki. Teraz każde przyłącze idzie od słupa, łącznie 5 przewodów a monter chciałby:
Nowe przewody od słupa, około 150 m, zlikwidować większość linii i zamontować jedną zbiorczą instalacje. Oczywiście musi mieć zgodę Orange. I tu mam pytanie, jakie są szanse że Orange zgodzi się na tak kosztowny interes? Dodam iż monter stwierdził że i tak wkońcu będzie trzeba porządek zrobić.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »