Przerywany internet 5G w centrum Warszawy

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 16
  • 0

Mapa zasięgu Orange pokazuje, że przy Centrum Nauki Kopernik jest pełny zasięg 5G do 1050 Mb/s. Zachęcony tą informacją stwierdziłem, że odbędę w tym miejscu call na Zoomie. Jakież było moje zdziwienie, gdy call był szarpany, przerywany, nie dało się normalnie rozmawiać. Wyłączyłem wysyłanie i odbieranie obrazu z kamerki, to był call 100% głosowy. Pomogło dopiero to, jak przeniosłem się w okolicę Wybrzeża Kościuszkowskiego. Wtedy można powiedzieć że dało się prawie normalnie rozmawiać bo zarówno ja jak i inni uczestnicy calla prosili o powtórzenie bo połączenie ze mną było najgorszej jakości, pozostali mogli bez problemów korzystać z kamerek i słyszalność u nich była dobra. Wielokrotnie korzystałem z tego urządzenia w celu rozmów na Zoomie, to był pierwszy raz który mnie tak zszokował, bo praktycznie w centrum Warszawy w sieci Orange nie da się pracować, nawet w tak podstawowym zakresie jak transmisja tylko głosu.

Czy aby móc korzystać z normalnego internetu w centrum Warszawy muszę zmienić sieć?

4 ODPOW. 4

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2233
  • 10052
  • 72

@yoy  kreski to nie wszystko.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9562
  • 39413
  • 328

Zmyślasz.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 65
  • 339
  • 3

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16123
  • 67016
  • 868

@yoy  trzeba się było przełączyć naLTE i zweryfikować  problem. W centrum jest tyle nadajników, że mogłeś się znaleźć na styku zasięgu dwóch z nich i stąd problem 

Zawsze warto zweryfikować zasięg na apce NetMonster. To wiele wyjaśni