- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przerywany internet 5G w centrum Warszawy
Mapa zasięgu Orange pokazuje, że przy Centrum Nauki Kopernik jest pełny zasięg 5G do 1050 Mb/s. Zachęcony tą informacją stwierdziłem, że odbędę w tym miejscu call na Zoomie. Jakież było moje zdziwienie, gdy call był szarpany, przerywany, nie dało się normalnie rozmawiać. Wyłączyłem wysyłanie i odbieranie obrazu z kamerki, to był call 100% głosowy. Pomogło dopiero to, jak przeniosłem się w okolicę Wybrzeża Kościuszkowskiego. Wtedy można powiedzieć że dało się prawie normalnie rozmawiać bo zarówno ja jak i inni uczestnicy calla prosili o powtórzenie bo połączenie ze mną było najgorszej jakości, pozostali mogli bez problemów korzystać z kamerek i słyszalność u nich była dobra. Wielokrotnie korzystałem z tego urządzenia w celu rozmów na Zoomie, to był pierwszy raz który mnie tak zszokował, bo praktycznie w centrum Warszawy w sieci Orange nie da się pracować, nawet w tak podstawowym zakresie jak transmisja tylko głosu.
Czy aby móc korzystać z normalnego internetu w centrum Warszawy muszę zmienić sieć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Naprawdę musisz do takiego samego tematu zakładać osobne wątki?
Wydaje mi się, że jesteś jakimś narzekaczem i tylko po to tu przyszedłeś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@yoy trzeba się było przełączyć naLTE i zweryfikować problem. W centrum jest tyle nadajników, że mogłeś się znaleźć na styku zasięgu dwóch z nich i stąd problem
Zawsze warto zweryfikować zasięg na apce NetMonster. To wiele wyjaśni