16-07-2017
21:47
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-07-2017
21:47
Problemy z roamingiem w Czechach.
Witam!
Znajduję się niedaleko Pragi czeskiej i od 2 dni połączenie głosowe udaje się czasami wykonać chociaż w 90% przypadków próba dodzwonienia się gdziekolwiek kończy się odsłuchaniem komunikatu: "nie ma takiego numeru" naturalnie w j. czeskim: brzmi to z grubsza tak: "wołane czisło ne egzystuje". Dzwoniłem na numery polskie w Polsce i Niemczech(z użyciem i bez użycia prefiksu +48, 0048... bez wpływu na skuteczność), numery czeskie i niemieckie. O co może chodzić? Czasami się udaje ale bardzo rzadko. Z hotelu, z miasta, ze szczytu górki, z knajpy w piwnicy bez wpływu na skuteczność. W mieście Rychnov n. Knežnou wszystko działało, Tutaj Stara Boleslav z początku raczej też, choć o zakład nie idę. SMS'y działają raczej prawidłowo chociaż też o zakład nie idę. O co może chodzić?
Znajduję się niedaleko Pragi czeskiej i od 2 dni połączenie głosowe udaje się czasami wykonać chociaż w 90% przypadków próba dodzwonienia się gdziekolwiek kończy się odsłuchaniem komunikatu: "nie ma takiego numeru" naturalnie w j. czeskim: brzmi to z grubsza tak: "wołane czisło ne egzystuje". Dzwoniłem na numery polskie w Polsce i Niemczech(z użyciem i bez użycia prefiksu +48, 0048... bez wpływu na skuteczność), numery czeskie i niemieckie. O co może chodzić? Czasami się udaje ale bardzo rzadko. Z hotelu, z miasta, ze szczytu górki, z knajpy w piwnicy bez wpływu na skuteczność. W mieście Rychnov n. Knežnou wszystko działało, Tutaj Stara Boleslav z początku raczej też, choć o zakład nie idę. SMS'y działają raczej prawidłowo chociaż też o zakład nie idę. O co może chodzić?
Etykiety:
3 ODPOW. 3
16-07-2017
22:26
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-07-2017
22:26
Jeśli masz numeru na kartę, to nie u każdego operatora działa proste wybieranie.
Wstukaj kod *123*00 prefiks kraju numer# i zielona słuchawka a po kilku chwilach oddzwoni numer.
Przykładowy kody do Polski *123*0048510100100#
Czasem pomaga ręczna zmiana operatora, ale czescy operatorzy często wyłączają proste wybieranie.
Jeśli masz numer na abonament lub powyższe nie pomaga, daj znać 🙂
Wstukaj kod *123*00 prefiks kraju numer# i zielona słuchawka a po kilku chwilach oddzwoni numer.
Przykładowy kody do Polski *123*0048510100100#
Czasem pomaga ręczna zmiana operatora, ale czescy operatorzy często wyłączają proste wybieranie.
Jeśli masz numer na abonament lub powyższe nie pomaga, daj znać 🙂
18-07-2017
10:53
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
18-07-2017
10:53
1Czasami się udaje nawiązac jakby nigdy nic więc nie o kody idzie.
2 Abonament mam.
3 Już nawiązane połączenie jak się akurat uda przebiega bez zakłóceń.
Dzisiaj problem zniknął nie wiem czy na długo.
2 Abonament mam.
3 Już nawiązane połączenie jak się akurat uda przebiega bez zakłóceń.
Dzisiaj problem zniknął nie wiem czy na długo.
18-07-2017
11:21
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
18-07-2017
11:21