Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problem z zasięgiem LTE w Toszku na ul. Gliwickiej

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 806
  • 3065
  • 25

@Eszi 

Napisz na czat Orange, niech sprawdzą status nadajnika. Odpowiadają natychmiast, tylko trochę poczekaj bo na początku odzywa się bot. Pisz że chcesz konsultanta 😉

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 29
  • 0

Próbowałem już na czacie w piątek, przyjęli zgłoszenie, dzisiaj dostałem takiego smsa:

Cześć, wygląda na to, że w interesującym Cię obszarze nie ma żadnych awarii stacji bazowych, zmian czy innych zgłoszeń. Proponujemy prosty test. Wypróbuj swoją kartę SIM w innym telefonie, a potem sprawdź innego SIM-a z Orange w swoim urządzeniu. 

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 806
  • 3065
  • 25

@Eszi 

Spróbuj jeszcze raz, może nie zaktualizowali bazy lub coś w tym stylu.

Jak pytałem ostatnio o swój nadajnik to odpisał konsultant że robią modernizację i mają jakieś problemy.

Jeżeli odpowiedź będzie taka sama to można wysłać oficjalnie reklamację ale jak to przebiega i gdzie to zgłaszać to nie wiem.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14149
  • 58185
  • 705

@Eszi Ok, a sprawdzałeś jak to wygląda na zewnątrz na tych urządzeniach? Może warto się troszkę przemieścić i zweryfikować zasięg w innych miejscach, ale z tego samego nadajnika? Może coś blisko Ciebie zakłóca sygnał?

• 9
  • 29
  • 0

Próbowałem na zewnątrz na telefonie i było tak samo

• 14149
  • 58185
  • 705

@Eszi Tu @Zeusek Może mieć rację- awaria, ale taka dziwna, bo nie padł od razu...

Warto zobaczyć zasięg po drugiej stronie masztu (może być uszkodzony tylko Twój sektor) i na innych masztach, porównawczo względem telefonu (aby wykluczyć kartę czy smartfon)

• 9
  • 29
  • 0

karta i smartfon raczej już można uznać za wykluczone, jak pisałem w pierwszym poście przetestowane na 3 urządzeniach i dwóch kartach (w tablecie mam eSIMa)

• 14149
  • 58185
  • 705

@Eszi  czy weryfikowałem te urządzenia w innym zasięgu, na innym nadajniku?