- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Internetu LTE
Witam!
Korzystam z LTE jako głównego żródła internetu w domu. Środek dużego miasta, na routerze Huawei B315 - pokazuje max sygnału - 3 kreski. Parametry w zależności pory dnia... Im później tym słabiej. Najlepiej to zanotowałem:
opóźnienia
prędkość wysyłania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Internetu LTE
pbet napisał(-a):Witam!
Korzystam z LTE jako głównego żródła internetu w domu. Środek dużego miasta, na routerze Huawei B315 - pokazuje max sygnału - 3 kreski. Parametry w zależności pory dnia... Im później tym słabiej. Najlepiej to zanotowałem:
Download predkość pobierania12.94 Mb/sPing
opóźnienia30 msUpload
prędkość wysyłania24.24 Mb/sNajgorzej jest wieczorem: D około 2-6 Mb/s, a U powyżej 20 Mb/s...Odpowiedz Orange jest prosta dużo osób korzysta z tego nadajnika ...Jak zauwarzyliście zawsze mam większą prędkość wysyłania niż sciągania co nie jest normalne, ale proste do wytłumaczenia - w danej chwili większość ludzi ściąga dane z internetu a mało kto coś wysyła na tym konkretnym BST...Na koniec jak wszyscy pamiętamy w umowie jest napisane że prędkość jest DO... 75 Mb/s... Czyli wszystko ok, jak pojadę w wakacje w Bieszczady to pewnie wyniki będą lepsze bo będę "sam" na nadajniku...
To jednak przeciążenie nadajników:
W Biieszczadach jest dużo lepiej 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Internetu LTE
Piotrekk85 napisał(-a):W Olsztynie juwenalia... 🙂
No i dobrze, żacy piją,palą,p... itd., a nie testują netu, jak jakiś zgred (o sobie piszę) 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Internetu LTE
Piją, palą co popadnie i później pablo_ck ma pełne ręce roboty bo leżą po krzakach ulani po pachy a jak człowiek jedzie z pomocą to jeszcze po "gębie" chcą bić 🙂 Ale nie można "mierzyć" wszystkich jedną miarą 🙂 😜 Są i super studenci 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Internetu LTE
W sumie... W moim przypadku internet LTE to porażka. Zasięg bardzo dobry. Ale dużo ludzi korzysta z mojej stacji. Dlatego jak we wcześniejszym poście napisałem o prędkości internetu. Podpisałem umowę więc przez najbliższe 23 miesiące muszę cierpieć... Lub dokupić internet stacjonarny po drugie...
Tu przykład testu netu wieczorem... Słabo....
D 3.22 Mb/s i U 1.51 MB/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Internetu LTE
pbet napisał(-a):W sumie... W moim przypadku internet LTE to porażka. Zasięg bardzo dobry. Ale dużo ludzi korzysta z mojej stacji. Dlatego jak we wcześniejszym poście napisałem o prędkości internetu. Podpisałem umowę więc przez najbliższe 23 miesiące muszę cierpieć... Lub dokupić internet stacjonarny po drugie...
Tu przykład testu netu wieczorem... Słabo....
D 3.22 Mb/s i U 1.51 MB/s
http://www.speedtest.pl/wynik/149663388
A musisz korzystać z LTE ? O tej porze w DC HSPA+ jest dużo lepiej :
A tu LTE :