Pomocy! Kosmici ukradli mi internet

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Jeśli chodzi jakie mamy "Cat 4" czy" Cat 9" niema znaczenia do działania usługi był kiedyś test flagowca i routera Orange Flybox Sky i jeszcze można poczytać tutaj Zasięg LTE - teoria a praktyka

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

Dla niektórych prawa fizyki nie mają znaczenia. Można narzekać na operatora, można protestować i samodzielnie, czasem może być lepiej, czasem nie.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Ja bym się raczej skupił czy modem ma sprawne gniazdo antenowe i czy kabel/złącza nie jest uszkodzone

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

Ostatnio Orange chwali się dodawaniem agregacji LTE w miejscowościach nadmorskich. Na starym routerze cat 4 może powodować to pogorszenie ale nie musi. O ile router ma ręczną opcję wyboru częstotliwości. Bo router bez tego łączy się zwykle z tą najmniej obciążona a przy odległości pół km od nadajnika na 2600 MHz rewelacji nie będzie.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

na odległości pół km od nadajnika na 2600 MHz rewelacji nie będzie.

Wiec pozwoliłem sobie zrobić test na Cat4

Screenshot_2018-07-09-17-30-03.png

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

A jaki masz telefon z cat 4?
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Według różnych specyfikacji Samsung S4 ma Cat3 lub Cat4 czyli 100/50 lub 150/50

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

Z takim "czymś" nie ma co dyskutować. Są wersje s4 co nie mają LTE. Nowe wersje są w cat 6 i 7. Poza tym ten model nie ma wyboru częstotliwości.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 3
  • 0

Wow w końcu wywiązała się jakaś dyskusja ale niestety nic z tego bełkotu nie rozumiem. Koledzy wiem że jesteście specjalistami w tej dziedzinie ale ja jestem prosty chłop i się na tym po prostu nie znam. Gdybyście zapytali skąd się biorą dzieci to chętnie wytłumaczę bo mam wprawę Mężczyzna: LOL ale to co wy piszecie to dla mnie czarna magia.

Wiec serdeczna Prośba może ktoś to łopatologicznie wytłumaczyć Bardzo szczęśliwy mężczyzna.

PS: 1: Nie słyszałem o jakiejś firmie zajmującej się w moim rejonie ustawianiem anten LTE czy czymś podobnym wiec nikt inny mi tego nie sprawdzi.

2: Częstotliwości nadajnika to nie to co wam posłałem w pierwszym pytaniu  czyli te 3 B-tsy co są u mnie w okolicy?

3: Kabel i gniazda są sprawne bo po ich odłączeniu zasięg spada o 2 kreski.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 1067
  • 1686
  • 7

@ "3: Kabel i gniazda są sprawne bo po ich odłączeniu zasięg spada o 2 kreski."

To równie dobrze może oznaczać, że za mało spada, a wtedy wniosek, że słaba antena albo kabel/gniazdo źle łączy. Tak sobie tylko gdybam 😉