- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Położony światłowód na ulicy ale brak możliwości podłączenia
Cześć wszystkim!
Na wstępie chciałbym dodać, że jestem nowy na forum i chciałbym wszystkich serdecznie pozdrowić 🙂
W Toruniu w dzielnicy stawki dokładnie na ulicy Tęczowej jest położona sieć światłowodowa przez Orange.
Niestety nie ma na chwilę obecną możliwości podłączenia sieci do domów. Z tego co wiem "skrzynka" jest za mała i poprowadzone jest tylko zasilanie.
Jaka jest szansa na przyspieszenie podłączenia sieci światłowodowej do domów na ulicy Tęczowej ? Czy wysyłanie wniosków załatwia ? Przyspiesza procedurę ?
Obecnie posiadam pakiet z Orange na światłowodzie 1 GB/s ale będę się przeprowadzał.
Informacja, że będę miał tylko 20 zł tańszy abonament i internet o stałym połączeniu 22 mb/s ( w umowie do 80 mb/s ) nie napawa mnie optymizmem.
Z usług Orange jestem bardzo zadowolony i nie ukrywam, że miło by było jakbym pozostał przy światłowodzie 🙂
Jeżeli chodzi o wniosek z strony https://www.orange.pl/view/sfh Ktoś w ten sposób załatwił sobie światłowód ? Potrzebna była większa grupa wsparcia ?
Dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krywciu szkielet sieci jest, teraz trzeba czekać, aż dofinansowanie będzie, na podłączanie klientów, wnioski o chęć podłączenia światłowodu niestety tego nie przyspieszą,.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krywciumam podobną sytuację, skrzynka (ale nie zasilona) i cała nowa kanalizacja kablowa położona do granic działek jest niezagospodarowana już od dwóch lat i żadne pisma mieszkańców i prośby tak jak @Anonim mówi nie mogą skłonić orange do zakończenia inwestycji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krywciunapisał(-a)Z tego co wiem "skrzynka" jest za mała i poprowadzone jest tylko zasilanie.
GPON to jest sieć pasywna. Tam nie ma żadnego zasilania 😀
Co do podłączenia nic nie zrobisz. Albo się przeprowadzasz i będziesz miał póki co mierną Neostradę, albo się nie przeprowadzasz hehe. Jest jeszcze trzecie wyjście. Przeprowadzasz się tam gdzie jest już sieć FTTH 😅
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
może w słowie "zasilanie" chodziło mu o dosył, a nie zasilanie prądem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
może w słowie "zasilanie" chodziło mu o dosył, a nie zasilanie prądem
Myślisz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć 😉
Napisałem zasilanie bo zostałem „poinformowany” Nie znam się na tym na tyle czy chodzi o zasilanie dosył itp
Widzę, że pisanie listów nie pomoże po pewnie kwestia braku dofinansowania z uni itp itp Czyli jednym słowem koszty ..
Znam temat z kilkanaście ulic dalej że sąsiedzi razem walczyli pismami i dzwonieniem udało im się ale po 5 latach 😂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krywciu ja już walczę ponad dwa lata razem z sąsiadami pisma i dzwonienie nic nie daje, u mnie też to nie była inwestycjia POPC, tylko własna Orange
😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to lipa 🥺🥺
Wielka szkoda no trudno..