- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
Spoko. Tylko jak to rozumieć że OA dobudowuje własną sieć do tej z POPC ? Kto wówczas jest tego właścicielem bo łączność szłaby wówczas po dwóch sieciach inwestora budującego w ramach POPC i drugiego inwestora który dobudował jakiś odcinek ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
Są różne modele w zależności ile ktoś chce zapłacić. Na dziś z uwagi na opłacalność ogólnopolscy operatorzy wybrali wariant BSA.
Dla klientów indywidualnych inne opcje na dziś są mało opłacalne. Pamiętajcie, że umowa pierwsza dla konsumentów może być na max 2 lata i to średnio się kalkuluje. Z firmą można się dogadać na dłuższą współpracę. Inwestycje ze światłowodem są robione na 25-50 lat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
Wykorzystanie w całości sieci wybudowanej w ramach POPC aby świadczyć swoje usługi przez BSA jak najbardziej uważam za sensowne. Dobudowywanie jednak czegoś swojego na ostatniej mili żeby złapać jakąś zapomnianą ulicę czy odległą wioskę a później i tak rozliczać się z innym operatorem za tranzyt po jego sieci uważam za mało opłacalne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
No właśnie. Generalnie sama sprzedaż usług po światłowodzie w Orange jest słaba. Wybudowano już 4,6 mln przyłączy a sprzedano chyba z 600 tys. To jest jakieś 13%.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
Zgadza się. To inwestycja na lata a poza tym nie ma już odwrotu. Żeby być na topie trzeba inwestować w nowoczesną technologię i media.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
U mnie będzie ze +-150m do punktu przyłączeniowego, już wcześniej swiatło miało być bo lokals miał podłączać, tylko oranż się nie zgodził na to żeby swiatło szło po słupach, a enea takie stawki dowaliła
że lokalsowi się nie opłaciło
(to wątpię , zawsze można się dogadać, ja tam sądzę że kto pyta nie błądzi)
a dzisiaj mi gugik stwierdził że dodatkowej analizie nie widzą błędów mojego adresu przesłanego przez gmine w bazie prg która przesłali UKE
UM nie wie nawet że za to odpowiada 😄 :D, ale napisałem do radnego żeby adres w fundusz światłowodowy dodał
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
No widzisz Ty byś bardzo chciał a ja muszę przekonywać ludzi żeby chcieli FTTH. Samo życie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
@Piotrekk85w orange maja chyba wieksze oczekiwania na poziomie przynajmniej 30%.
i o ile na domkach takie wyniki spokojnie sie uzyskuje tak juz przy blokach z kablowkami jest problem
u mnie w regionie w malych miejscowosciach ftth ludzie biora. pewnie dlatego ze nie maja nic sensownego do wyboru.
nie wiem skad pomysl na lewice i prawice?