- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
"Słynna lista dodatkowych punktów adresowych" https://cppc.gov.pl/po-polska-cyfrowa/po-pc-i-os/dzialania-1-1-wyeliminowanie-terytorialnych-roznic-...to jakieś kuriozum. Z mojej ulicy, gdzie światłowód z POPC objął siedem domów i zatrzymał się u mojego sąsiada, na liście znalazł się tylko jeden z co najmniej pięciu adresów pominiętych - to dom, w którym nikt nie mieszka, bo właścicielka zmarła wiele lata temu. Szopka i tyle.
Na ulicy obok zakwalifikowano (na liście podstawowej) ruderę, w której nikt nie mieszka od ponad 10 lat, odciętą ok. 15 lat temu od sieci energetycznej z powodu niepłacenia rachunków.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
Bo celem działania jest "wyeliminowanie-terytorialnych-roznic-w-mozliwosci-dostepu-do-szerokopasmowego-internetu-o-wysokich-przepustowosciach", a nie zapewnienie dostępu każdemu, kto potrzebuje. Urzędnicy rozumiejąc ten cel literalnie postępują, jak postępują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
nie jesteś sam. ja też jestem poza zasięgiem POPC 2.0 i czekam na dobre czasy, bo jestem białą plamą. Ale powoli się rusza w mojej sprawie, bo moim obszarem ostatnio intensywnie interesuje się firma z karczochem w logo 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
@MatixerPLnapisał(-a)@pablus pytanko
czy operator lokalny może zrobić przyłącze do sieci POPC(która wybudowało orange)
?
Może, ale dla pojedynczego punktu adresowego nie jest to opłacalne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
@Piotrekk85 zgoda
ja jeszcze dodam, że jak patrzyłem beneficjentów POPC to w znacznej większości dla sieci Orange robią podwykonawcy, ale suma sumarum łącza są własnością Orange...
chociaż biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia i sprzedaż części sieci przez Orange może być zgoła inaczej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
@Piotrekk85napisał(-a)
@MatixerPLnapisał(-a)@pablus pytanko
czy operator lokalny może zrobić przyłącze do sieci POPC(która wybudowało orange)
?
Może, ale dla pojedynczego punktu adresowego nie jest to opłacalne.
Chyba po 5 latach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka