- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
@Piotrekk85jak bym Ci pokazał zdjęcia to byś nie uwierzył, wszystko przygotowane pod światłowód wystarczy dokończyć na posesjach i zaciągać przewody, kanalizacja pozostawiona w granicach działek, a niekiedy nawet na samych działkach, przełącznica na ulicy. Uzyskanie informacji baaaardzo trudne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
to nie było robione z POPC(u mnie w mieście nie ma praktycznie POPC) tylko inwestycja własna orange, ostatnio dowiadywałem się nawet u właściciela drogi czyli w mieście i nie ma sprzeciwu poza tym orange ma z naszym miastem podpisanie porozumienie. Jak da mnie coś lub ktoś słabo działa po stronie operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
Szkoda tylko że o 2017 są 2 punkty odnośnie popytu, orange miało robić inwestycje własną na moim adresie, po czym się wycofali, szkoda że przez tych debili się nie dostałem do POPC III I POPC IV(zobowiązali się do inwestycji własnej),
chyba coś czuje że szybciej swiatło dostanie z funduszu swiatłowodowego, niż doczekam się odpowiedzi ze Skierniewic
Jeszcze niech mi studzienkę na przeciwko chaty postawią, to już dopełni ten kabaret
Kuzynce swiało ciągną przez moją działke(popc) a mi nie podłaczą xD
(Moja chata znajduje na przeciwko ulicy, wiec nie jest to żaden las 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
NNapisz do CPPC przy ministerstwie cyfryzacji to może coś pomogą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
Czekam na kolejną odpowiedź z CPPC i UKE od tygodnia
pan UKE mówił że przez błędne współrzędne w bazie PRG, do POPC II nie zostałem zakwalifikowany (chociaż gugik twierdzi że adres funkcjonuje od 24 października 2015)
to fajnie że przez błędy urzędników nie zostałem zakwalifikowany
a ruderę obok mojej ulicy będą podłączali
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
@MatixerPLnapisał(-a)
pan UKE mówił że przez błędne współrzędne w bazie PRG, do POPC II nie zostałem zakwalifikowany [...] fajnie że przez błędy urzędników nie zostałem zakwalifikowany
Zdaje się że taka słynna "lista dodatkowych punktów adresowych" https://cppc.gov.pl/po-polska-cyfrowa/po-pc-i-os/dzialania-1-1-wyeliminowanie-terytorialnych-roznic-... składa się właśnie z takich błędnych adresów. Oczywiście, nie analizowałem wszystkich list z tej strony, ale przeanalizowałem listę adresów z Warszawy. Wszystkie adresy warszawskie mają błędnie wpisaną miejscowość: zamiast "Warszawa" jest nazwa dzielnicy. A teleadresowo jest to błąd. Nie ma ani jednego adresu gdzie MIEJSCOWOSC = WARSZAWA, prawie 15000 adresów:
$ cut -f 4,5,6,8 punkty_dodatkowe_KII_3.1.14.29.28_copy_copy.txt | grep -E 'GMINA|WARSZAWA' | sort | uniq -c | sort -n WOJEWODZTWO POWIAT GMINA MIEJSCOWOSC 79 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA WOLA 85 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA ŚRÓDMIEŚCIE 112 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA PRAGA-PÓŁNOC 134 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA OCHOTA 205 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA ŻOLIBORZ 333 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA WILANÓW 337 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA WŁOCHY 355 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA MOKOTÓW 500 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA URSUS 611 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA URSYNÓW 622 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA BEMOWO 779 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA BIELANY 889 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA REMBERTÓW 979 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA WAWER 1027 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA PRAGA-POŁUDNIE 1297 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA TARGÓWEK 2105 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA WESOŁA 4358 MAZOWIECKIE WARSZAWA WARSZAWA BIAŁOŁĘKA
Z czego najwięcej na Białołęce, włączając adresy z mojego osiedla: w danych CPPC były, w realizacji znikły. Pisałem o tym tutaj
Czyjś korpoexcel nie spasował się z czyimś innym korpoexcelem, adresy wypadły, ktoś bezmyślnie zatwierdził i poszło. A teraz piszą pokrętne wyjaśnienia, dlaczego to "pojawiły się dodatkowe białe punkty adresowe", że niby w wyniku zakończenia okresu trwałości, czy jakichś tam innych cudów. Pani z UKE na moje pytanie odpisała, że przyczyną niewyznaczenia mojego adresu "było bliskie sąsiedztwo adresów posiadających dostęp do Internetu szerokopasmowego" (sic!).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
nie jestem pewien, czy masz całkowitą rację, akurat w tym właśnie przypadku. Oraz jak to się ma do staranności postępowania każdego po kolei uczestnika procesu planowania i projektowania. Odpowiedzi z UKE nie zawierają takiego argumentu, a byłby on bardzo wygodny. Zamiast niego zawierają zlepek niespójnych wykrętów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2 - baza adresowa
Czekam jeszcze na odpowiedź od GUGIK w sprawie niby tych błędnych współrzędnych,
dziwne że kuzynki adres który przechodzi przez moją działkę został normalnie zakwalifikowany