- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
PŚO HFC – czy nocne rozłączenia Orange mają związek z PŚO?
Dzięki za odpowiedź. Właśnie dlatego próbuję to ustalić — nie chcę opierać konfiguracji na przewidywaniu awarii, tylko wiedzieć, jak faktycznie działa sesja PPPoE na moim łączu HFC. Na FTTH pojawiają się informacje o rozłączeniu sesji po ok. 15840 minutach (~11 dni), ale rozumiem, że dla HFC nie mamy jeszcze potwierdzenia. Czy na HFC da się z FunBoxa/logów jednoznacznie sprawdzić, czy również występuje takie wymuszone odnowienie sesji i jaki jest jego czas? Pytam, bo zależy mi głównie na wyłapaniu momentu zerwania PPPoE i ewentualnym ustawieniu watchdog/failover, żeby nie tracić połączenia podczas korzystania z internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
zanim failover się ogarnie, już będziesz miał nową sesję. To trwa kilka sekund. Pewnie nie o tej drugiej, czy którejś w nocy, kiedy wszystkie funboksy odpalają salwę, ale z niefunboksem dobierzesz sobie dogodniejszą godzinę. U mnie około 11:15 trwa to 5 sekund. Ja nie dobierałem tej godziny świadomie, po prostu ostatnim razem kiedy mi prąd wyłączyli i włączyli, było to około tuż po jedenastej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie też były niezłe przygody z instalatorem. Gość wszedł do mieszkania praktycznie jak do siebie – nawet nie zapukał, tylko otworzył drzwi i wszedł. Potem zaczął rozsiadać się w moich fotelach i na łóżku, w brudnych ubraniach roboczych i buciorach. Do tego tak od niego waliło potem, jakby się miesiąc nie mył. Wystarczyło przecież normalnie zapytać, czy może dostać krzesło.
Do tego zachowywał się bardzo dziwnie, miał wywalone oczy i sprawiał wrażenie, jakby był pod czymś. W końcu zaczął drzeć ryja i mnie prowokować. Stwierdziłem, że dzwonię na Policję, ale w międzyczasie uciekł. Wysłałem pismo do Orange i znowu cisza. XD HIT.
Ale udostępnię to na TikToku, oczywiście po zamazaniu twarzy – tylko muszę zobaczyć, jak się to robi w Blenderze! 😂
I żeby była jasność – nie był to żaden oszust. Oni w PŚO mają takich ludzi! Nafukanych!
A najlepsze, co mnie spotkało, to telefon do Orange. Dzwonię, opisuję całą sytuację, produkuję się przez jakieś 40 minut, kobieta jest w szoku, a na koniec słyszę:
„A może chce pan ubezpieczenie na mieszkanie? Mamy teraz promocję.”
Powiedziałem jej, że jest kompletnie niekompetentną osobą, skoro w takiej sytuacji i w takim momencie proponuje mi ubezpieczenie mieszkania. 😂
Do dzisiaj czekam – zero informacji, zero kontaktu, zero pytania, czy pasuje mi nowy termin. Po prostu dali mi termin na sobotę, bez żadnego uzgodnienia ze mną, czy w ogóle mi pasuje.
Jeżeli tak wygląda obsługa klienta, to dziękuję Bogu, że nie brałem tej umowy na 24 miesiące. XD
i jednak okulary z temu z nagrywanie sie przydaly w fHD!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateo9992 Brakuje w tej opowieści tylko smoków :D.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
zdzwiwisz sie jak nagranie poleci w siec beda smoki ziejace oggnienm!
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nazwikso jestr uciete nie musisz tego usówać ! A ZGLOSZENIE POSZLO ! dzis jeszcze bedzie film na tiktoku mat mat 91 pozdrawiam NIEKOMPETENTA FIRME ORANGE !
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateo9992napisał(-a)U mnie też były niezłe przygody z instalatorem. Gość wszedł do mieszkania praktycznie jak do siebie – nawet nie zapukał, tylko otworzył drzwi i wszedł. Potem zaczął rozsiadać się w moich fotelach i na łóżku, w brudnych ubraniach roboczych i buciorach. Do tego tak od niego waliło potem, jakby się miesiąc nie mył. Wystarczyło przecież normalnie zapytać, czy może dostać krzesło.
Do tego zachowywał się bardzo dziwnie, miał wywalone oczy i sprawiał wrażenie, jakby był pod czymś. W końcu zaczął drzeć ryja i mnie prowokować. Stwierdziłem, że dzwonię na Policję, ale w międzyczasie uciekł. Wysłałem pismo do Orange i znowu cisza. XD HIT.
Ale udostępnię to na TikToku, oczywiście po zamazaniu twarzy – tylko muszę zobaczyć, jak się to robi w Blenderze! 😂
I żeby była jasność – nie był to żaden oszust. Oni w PŚO mają takich ludzi! Nafukanych!
A najlepsze, co mnie spotkało, to telefon do Orange. Dzwonię, opisuję całą sytuację, produkuję się przez jakieś 40 minut, kobieta jest w szoku, a na koniec słyszę:
„A może chce pan ubezpieczenie na mieszkanie? Mamy teraz promocję.”
Powiedziałem jej, że jest kompletnie niekompetentną osobą, skoro w takiej sytuacji i w takim momencie proponuje mi ubezpieczenie mieszkania. 😂
Do dzisiaj czekam – zero informacji, zero kontaktu, zero pytania, czy pasuje mi nowy termin. Po prostu dali mi termin na sobotę, bez żadnego uzgodnienia ze mną, czy w ogóle mi pasuje.
Jeżeli tak wygląda obsługa klienta, to dziękuję Bogu, że nie brałem tej umowy na 24 miesiące. XD
i jednak okulary z temu z nagrywanie sie przydaly w fHD!
Oo chuopieee ale złotoooo XDDD no ja tam może długo nie żyje na tym świecie ale żyje na tyle długo w tym kraju, że jestem w stanie uwierzyć w te historie
Na wypok, hejto itp portale musisz ją wstawić koniecznie, tylko daj linka napisz na jakim tagu wstawiasz to masz ode mnie heavy plusa jak w banku xD
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Info dla tych modów i adminow którzy jak twierdzi @mateo9992 kasują bądź blokują czy tez banują jego wpisy, chuop opisał mi całą sytuację na pw i brzmi ona wiarygodnie także jeśli któryś moderstor bądź admin w nią nie wierzy to mogę udostępnić wiadomość prywatną od mateo, (btw też mam taką ksywke od Mateusz, heh Mateusze to jednak dobre chuopaki są jak w tej piosence z czasów Powstania Warszawskiego ;D ) co by rozwiać niektóre wątpliwości...
Proszę o zaprzestanie banowania wpisów odnośnie tej historii tego użytkownika
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nikt nikogo nie zbanował, ani nie blokuje możliwości publikacji postów.
Jedyna edycja dotyczyła usunięcia prywatnej korespondencji, którą autor zamieścił w jednym z postów oraz zdjęcia oznaczenia rozwiązania, które to rozwiązaniem tego wątku nie jest.
Proszę więc o zaprzestanie rzucania bezpodstawnych oskarżeń 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateo9992napisał(-a)zdzwiwisz sie jak nagranie poleci w siec beda smoki ziejace oggnienm!