- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange zasięg
Witam. Od dłuższego czasu jestem zainteresowany swiatlowodem od orange, jednak za kazdym razem kiedy próbuje skontaktowac sie w sprawie dostępności na mojej ulicy, dostaje informacje ze będzie on za miesiac, góra dwa.(To trwa juz około roku) Dostałem propozycje podpisania umowy z internetem domowym 20 mbits, a kiedy bedzie dostepny swiatlowod, darmowej modernizacji i zwiekszeniu predkosci. Mieszkam na ulicy Dalekiej w Krakowie, jest to chyba jedna z ostatnich ulic bez swiatlowodu w mojej okolicy. Czy ktos miał moze podobna sytuacje, lub ma pomysł co moge robic? Ewentualnie jest ktos w stanie oszacowac szanse czy swiatlowod bedzie dostepny na mojej ulicy? Dodam, ze na slupach zamontowane są te skrzynki od orange, nie wiem jak one sie dokladnie nazywaja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange zasięg
Takich informacji co jest powodem, że światłowód nie jest dostępny w danej lokalizacji nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange zasięg
U mnie skrzynki są rok, a w planach rozwojowych dalej brak. Zatem obecność "skrzynek" nie jest wyznacznikiem.
Trzeba czekać bo nic innego nie pozostaje. Ewentualnie umowa z innym operatorem. Wszystko zależy od potrzeb, czy chcesz czekać na Neo 20 Mb/s czy Ci się pali i masz akurat coś szybszego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange zasięg
W takim razie wie ktoś może z jakiego powodu tylko mój obszar nie posiada światłowodu(zdjęcie w załączniku)? I czy ewentualnie byłoby legalne gdybym od sąsiada pociągnął przewód?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange zasięg
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange zasięg
@patron62 my udzielamy pomocy drobnej my nie mamy wglądu do projektów operator i nas nie informuje o tym gdzie kładzie światłowód my szaraki to raczej pytanie do bok jak już to do konsultanta Orange nie nas 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś