- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange demontuje miedź?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange demontuje miedź?
@j131 Znajomy ma gniazdko i od Orange i od lokalnego dostawcy (Orange wchodził jako drugi).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange demontuje miedź?
Swoją drogą to ciekawe jak dużo jest takiej całkowicie niepotrzebnie (z technicznego punktu widzenia) zdublowanej infrastruktury. Przy miedzi nikt się nad tym specjalnie nie rozczulał, choć ja akurat nigdy i nigdzie nie miałem dublowanej instalacji miedzianej, mimo zmian dostawców. To wydaje się logiczne. Wiem, wiem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange demontuje miedź?
@j131 i tu Ciebie zaskoczę. U mnie w domu na słupie mam 3 różnych operatorów lokalnych..a więc jest dublowania infrastruktura w zabudowie jednorodzinnej..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange demontuje miedź?
@j131napisał(-a)
Dlatego napisałem że w bloku może być różnie. Ale samo przyłącze do bloku chyba rzadziej jest dublowane? To przecież dwie zupełnie różne sprawy.
Nie. Cała sieć jest odrębna poczynając od centrali a kończąc na gniazdku u klienta. Wejdź kiedyś do piwnicy to zobaczysz że np kable Orange są prowadzone z zupełnie innej strony niż np Netii a wynika to z tego jak mają kanalizację zbudowaną. Jedni mają studnię z lewej strony bloku a drudzy np z prawej. Na wioskach też dublują tylko na mniejszą skalę bo zazwyczaj to się nie opłaca. Jak firma lokalna wybuduje np ze środków KPO to łatwiej takiemu duzemu operatorowi dzierżawić łącza niż budować do 20 domów kilka kilometrów kabla gdzie to się zwróci już za życia innego prezesa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange demontuje miedź?
- « Poprzedni
- Następny »