- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód
Witam, spróbuję jeszcze na forum może się uda coś wskórać bo chcę zamówić internet światłowodowy ale z jakiegoś powodu orange twierdzi że nie jest dostępny pod moim adresem, pomimo to że wszyscy naokoło mają i korzystają już prawie od roku, mieszkam w budynku dwumieszkaniowym i sąsiad za ścianą ma i korzysta, a mi mówią że nie mogę zamówić bo jeszcze kable nie są rozciągnięte a kable są już od roku, a najzabawniejsze jest to że słup stoi na mojej działce zaraz przed oknem, więc chyba niedługo pozostanie mi tylko wyjść na słupa i odciąć kabel może wtedy się coś ruszy jak sąsiedzi zaczną dzwonić że im nie działa ha ha..., ma ktoś może jakiś inny pomysł co zrobić?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód
@falcon sprawdź na dole strony w linku "sprawdź zasięg". Numery lokali są inne? A i b czy m1 m2? Jak ma sąsiad w fakturze? Co dokładnie mówią w BOK jak się powoli jesz na to, że w budynku jest już FTTH?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód
Numery lokali sa inne 66, 68, budynek dwurodzinny, a w biurze klienta jak dzwonię mówią tylko że przekażą do działu technicznego i muszę czekać na odpowiedź a dział techniczny odpowiada że się nie da i tyle,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód
@falcon jak to wygląda prawnie, tz. na mapce geodezyjnej jest jeden budynek na jednej działce, czy dwa?
Jeżeli jeden z dwoma odrębnymi mieszkaniami powstałymi w wyniku podziału wewnątrz budynku, a sąsiad ma podłączony internet to może być faktycznie problem, gdyż Orange traktuje to jako budynek już podłączony (był już taki temat na forum, chyba wiosną).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód
@falcon czy sąsiad był podłączony z projektu POPC? Czasem tak się zdarza że budynki obok są tak dziwnie wytypowane do tego projektu, że jeden ma FTTH, a drugi jest pominięty. Jeśli tak jest, to na infolinii zgłoś dorejonizowanie.
Powiedz jeszcze czy sąsiad ma przyłączę że słupa czy wykopywania do ziemi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód
Tak właśnie z tego projektu i ze słupa idzie..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód
@falcon jak więc widzisz problemem nie jest chyba brak możliwości technicznych, a raczej zasady i uwarunkowania projektu POPC. Napisz do Orange do Skierniewic z prośbą o wymienione wcześniej dorejonizowanie opisując sytuację w szczegółach, a druga ścieżka poproś o wystawienie w systemach Orange zlecenia na dorejonizowanie w BOK-u
Już tu na forum mieliśmy przypadki, że poskutkowało
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód
Dorejonizowanie można zgłosić też przez BOK ale tu trzeba trafić na ogarniętego konsultanta. Mają do tego odpowiednie narzędzie które podpowiada, czy na danym adresie istnieje taka możliwość.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »