- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowe Prefiksy sieci Orange
Mam 7801. Teraz to jest Nju. I w Nju jak pytałem, to mi powiedzieli, że do nich numer został przydzielony z puli numerów Orange. Czyli mówiąc krótko wcześniej był w Orange.
A problemów z numerem żadnych nie mam, tylko jestem zwyczajnie ciekaw jego historii😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zadzwoniłem na biuro obsługi klienta i zapytałem czy z tego numeru ktoś korzystał, oczekujący tylko odpowiedzi tak lub nie, bez podawania jakichkolwiek danych osobowych. Dość sympatyczny konsultant odpowiedział, że nie może udzielić takiej informacji, bo już to jest naruszenie danych osobowych...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jako ciekawostkę napiszę, że w salonach Orange mają możliwość sprawdzenia historii numeru pomimo, że numer jest w NJU. Dałem dowód osobisty i po weryfikacji przemiła Pani powiedziała, że numer nie był rejestrowany na nikogo i nie ma żadnej historii w systemie czyli wychodzi na to, że był nieużywany.
Co do prefiksu to rzeczywiście ten 780 był i jest poszatkowany na więcej podmiotów. Sieć Aster używała tylko 7805 i 7806. Sieć Inea używa 78021-78024, 78027. Inne sieci 78020, 78025 i 78026 oraz 78028, 78029.
Play 7807 i 7808. Przeglądałem co się da i nie znalazłem nigdzie informacji żeby 7801 było używane poza Orange i teraz od niedawna NJU. Choć zgodnie z informacją jaką dostałem przez e-mail od UKE sieć Orange prefiks 780 użytkować ma prawo od 2006 r.
Piotrekk85 daj znać proszę jak znaleźć na stronie UKE archiwum decyzji bo poza aktualnymi nic tam nie ma?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowe numeracje to też:
571 (1-4)
572
573 (1-4,9,0)
Wykaz można sprawdzić na stronie UKE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85, a numery 501 są na rynku a mają lata. Zgodnie ze stroną UKE. 1,5 roku to jeszcze nowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"
Nowe numeracje to też:
571 (1-4)
572
573 (1-4,9,0)
Wykaz można sprawdzić na stronie UKE."
Z tego co wiadomo to na stronie UKE wszystkie pola, które są zaznaczone na żółto nie oznaczają, że dany prefiks jest nowy, tylko, że zostały wprowadzone zmiany w numeracji. Daną pule numerów, mógł używać inny operator (wirtualny) lub mogła być po okresie kwarantanny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Felek, prawda, ale jeśli chodzi o te wymienione masz 90% pewności że nikt nie używał wcześniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj