- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niechęć podłączenia światłowodu
Witam,
Pod adresem Regulska 52 w Warszawie od kilku lat trwa walka o podłączenie światłowodu.
Najpierw odbyło się podpisanie pod zgoda na podłączenie światłowodu w ramach projektu POPC
Później projekt popc wszedł w życie z pominiętym moim adresem zamieszkania. Moi sąsiedzi oczywiście zostali podłączeni dzięki temu projektowi, ja nawet nie dostałem takiej opcji.
Najpierw było zasłanianie się tym, że nie ma go w pobliżu jednak aktualnie gdy maja go moi sąsiedzi po prostu nie ma tego w planach. Rozumiem ze 100metrow kabla i postawienie słupa na posesji to dodatkowe koszty, ale ja zaoferowałem również pokrycie tych kosztów i dalej nic z tego.
Co powinienem zrobić aby w końcu przestać używać śmieciowego internetu LTE albo średniowiecznego kabla miedzianego?
Liczę na pomoc i dojście do porozumienia w sprawie podłączenia
Pozdrawiam
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BurMar niestety jesli Twojego adresu nie ma w POPC to z podlaczeniem do swiatlowodu bedzie problem. Niestety to ze zadeklarowales pokrycie kosztow nic nie da poniewaz te 100 metrow kabla i postawienie slupa to spora inwestycja ktora sie po prostu nie oplaca. Przykre to ale taka jest prawda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale w takim wypadku ten internet nie zostanie nigdy do mnie podłączony, koszta się nie zmniejsza, a budynek bliżej ulicy nie stanie. Załóżmy że bylbym wstanie pokryć wszystkie koszty słupa kabla robocizny, czemu nikt nie nawet ze mną o tym porozmawiać i nakreślić opcji oraz ceny takiego przedsięwzięcia. Ale wiadomo jestem skazany na ich śmieszny internet LTE za który swoja droga place więcej niż za swiatlowod wiec po co ze mną rozmawiać...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
mógłby Pan rozwinąć? Co musi miec 5 lat
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5 lat od zakonczenia inwestycji POPC
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest to juz jakas informacja, jednak bardzo przykra gdyż projekt ewidentnie pominął mój adres pewnie ze względu na wysokie koszty a rozpoczął się 30.05.2018
Wiec mam czekać kolejne minimum 3 lata na łaskę firmy... to jest właśnie monopol bo w wypadku podłączenia swiatlowodu pobierali by odemnie mniej co miesiąc niz teraz za LTE. Czyli najwyraźniej nigdy się nie doczekam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BurMar zorientuj sie czy w okolicy nie ma lokalnej firmy ktora ma w ofercie internet.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »