- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie do pracowników orange dotyczące BTSa teoretycznie znajdującego się niedaleko mojego miejsca zamieszkania. Posiadam usługę internet LTE dla firm biurowy (odpowiednik internetu domowego ale w wersji dla firm). Niestety mimo wielu prób ustawienia anteny i prób zmiany pasma w routerze nie udało się w żaden sposób połączyć z BTS-em 167044. Wybrałem się więc w jego pobliże ale okazało się że żadnego masztu tam nie ma (kościół p.w.Św.Michała). Obszedłem budynek z każdej strony i niestety żadnego masztu na kościele nie ma. Mapa BTS pokazuje że powinien być, poza tym nie sposób się z nim połączyć nawet będąc w jego pobliżu. Obecnie łączę się z BTS 167238 (pasma 800Mhz i 2600Mhz) oddalonym dwukrotnie dalej lub trzykrotnie dalej z BTS 167061 (pasma 1800 Mhz i 2100Mhz). Proszę o odpowiedź, bo prędkości jakie osiągam są dalekie od ideału z uwagi na znaczną odległość do BTS z którymi mogę się połączyć. Kiedy przewiduje się uruchomienie BTS 167044?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozwolenie dla NetWorkS! z 2020-08-26. Do niedawna uruchomienie zajmowało do około roku, czyli teoretycznie powinno już być. Być może z powodu koronawirusa albo sprzeciwu lokalnej społeczności, mimo pozwolenia, nie uruchomiono anten
Dla adresu tego bts pozwolenie budowlane jest tylko dla konkurencji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie istniejący BTS 167044 Kalisz woj.wielkopolskie
Na zdjęciach lipiec 2017r to widać, że są sektory.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bary_kalisz dla mnie wygląda na nowy nadajnik, który jest w trakcie budowy/uruchomienia. Pozwolenia często są dużo wcześniej niż nadajnik będzie uruchomiony.
Co do pracowników Orange, to takich informacji nie uzyskasz na forum. Trzeba kontaktować się infolinia, czat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozwolenie dla NetWorkS! z 2020-08-26. Do niedawna uruchomienie zajmowało do około roku, czyli teoretycznie powinno już być. Być może z powodu koronawirusa albo sprzeciwu lokalnej społeczności, mimo pozwolenia, nie uruchomiono anten
Dla adresu tego bts pozwolenie budowlane jest tylko dla konkurencji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziekuje za odpowiedź. Zatem pozostaje czekać na zamontowanie anten, obym się doczekał zanim umowa mi się skończy. Temat zamykam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bary_kalisz 2017 w lipcu były anteny widać na zdjęciach, a aktualizacja BTSearch była 26.08.2020. Dziwne, żeby zniknęły.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziś rano udało mi się połączyć z nie istniejącym BTS 167044 na pasmach 800 i 2600! Zasięg był bardzo słaby a przesyłu żadnego (speedtest pokazywał 0/0) mimo ze znajduje się najbliżej bo 2 km od mojego domu i antenę mam nakierowaną wprost na niego. Anten na kościele nie ma, chyba że anteną jest to co ja uważam za głośniki z których co niedziela wydobywa się muzyka sakralna. Co o tym sądzicie? LTE manager pokazał taki eNBID po połączeniu stąd wiem ze był to ten właśnie BTS.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie widzę skrina z LTE manager. Zdjęcie tych rzekomych głośników też możesz wrzucić.
Anteny na kościołach, z powodów uczuć religijnych, są ukrywane i nigdy nie są montowane na krzyżach, mimo że te stanowią najwyższy punkt konstrukcyjny.
Poniżej przykład z Koszalina:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bary_kaliszWedług wszelakich znaków na niebie i ziemi to aktywny BTS. Może stałeś za blisko i łączyłeś się z innym?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rzeczywiście, widać także maskowanie 3 anten pod kolor ceglanej elewacji
- « Poprzedni
- Następny »