- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada - Awaria - Warszawa
Witam,
Mam taki problem,
od tygodnia nie mam internetu - jest zgłoszania Awaria
Dziś dozwnił do mnie technik i potwierdził że niestety nie są w stanie jej usunąć !! ponieważ infrastruktura się stażeje etc,mogą spróbować zmienić mi umowę na 2x mniejsza przepustowść i może to pomoże.
Jednak ja nie wyrażam zgody - Neostrada łączy się z predkościa 18.5MB-20 - jednak przez 95% jest disconnect bo sygnał jest za słaby
Czy z tego względu ze nie działą intrernet modem nie może sie zsychronizować a z teleofnu domowego nie można dzownić bo co 5-10 sekund urywa sygnał mogę wypoowiedzieć umowę z ich winy ?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy z tego względu ze nie działą intrernet modem nie może sie zsychronizować a z teleofnu domowego nie można dzownić bo co 5-10 sekund urywa sygnał mogę wypoowiedzieć umowę z ich winy ?
Zakładam, że wspomniany domowy tel. jest w technologii VoIP. Jeżeli coś takiego powiedział Ci technik, to z pewnością ktoś z Orange w najbliższym czasie się z Tobą skontaktuje, by zaproponować przejście na mniejszą prędkość (jako jedną z opcji). Wtedy będziesz mógł powiedzieć: "ja nie wyrażam zgody"... I wówczas możesz żądać rozwiązania umowy, oczywiście bez jakiejś opłaty karnej z tym związanej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie jest to telefon VoIP tylko zwykły stary telefon połączony przez filtr do gniazdka telfonicznego i z niego nie da sie dozwnić ani odbierać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kaafrea86 napisał(-a):nie da sie dozwnić ani odbierać
Z tego co piszesz to tak na mojego nosa stare kable i skorodowane złącza.
I chyba tu żadna prędkość nie pójdzie....
Pewnie będzie można zerwać umowę ale zostaniesz bez neta.
Ja bym się targował żeby dali net bezprzewodowy bez limitu w tej samej cenie lub niższej...
Wybór należy do Ciebie i pewniw jest zależny od Twoich potrzeb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale czy to się opłaca? Zdecyduj sam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgadza się, łącza sa skorodowane a puszka z lat 80 cała zielona zarośnięta mchem. 🙂 a internet od konukrecji LTE bo nic innego się nie da bo orange nie dba o klienta, mam na firmę zaczynając od centerdel idea po Ornage ten sam numer od 22 lat i oferty są gorsze dla starych klientów niż zerwać umowę i brać nową
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeczytaj to co napisałem powyżej - wina Orange , targuj się o warunki zmiany umowy na net bezprzewodowy LTE.
A konkurencja? Aby przyciągnąć klienta da ulgę "na dzień dobry" a po kilku miesiącach norma czyli tak jak wszyscy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie jest to telefon VoIP tylko zwykły stary telefon połączony przez filtr do gniazdka telfonicznego i z niego nie da sie dozwnić ani odbierać
Taki tel. stacjonarny (POTS) należy traktować jako odrębną usługę.
A z tego co przedstawiłeś w głównym temacie wynika, że technicy zajmowali się samym internetem.
Radzę w tej sytuacji zająć się także tel. W razie czego możesz zgłosić usterkę poprzez aplikację mobilną Mój Orange.