- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik Orange ID: T-57522 - problem z zasięgiem w obrębie 3 km
@ign24467 ma strefę między sektorami żadna antena nie pomoże...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jednakże, widzę na mapie zasięgu Orange, że tam gdzie mieszkasz są skrawki zasięgu z innych BTS'ów - sam zobacz, jak spojrzysz tam gdzie jest Siedlisko to są pojedyncze skrawki agregacji 2/3 pasm w LTE - prawdopodobnie jesteś na granicy zasięgu sektorów. Bo z tego co mówi BTSearch na stacji w Stale jest tylko LTE800, a na mapie są 2/3 pasma w LTE - czyli możliwe są zakłócenia z innych BTS'ów i pewnie dlatego jest ten problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 to jest wieża Cellnex-a na której są zamontowane nadajniki wszystkich 4 sieci działających w Polsce, więc nie będę wiedział które anteny są Networks.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Burito Biorąc pod uwagę dane z si2pem anteny play są najwyżej pod nimi networks niżej plus z swoim 5G2600 jeszcze niżej LTE plusa.
Co prawda pomiarów networks nie udało mi się znaleźć ale biorąc pod uwagę odstępy w pionie między antenami tak to wywnioskowałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za cenne rady, miejscówka jest naprawdę wykluczona z zasięgu sieci komórkowych. Najlepsze, że zgłoszenia Orange pozostają bez efektu, bo według nich wszystko tam działa bez zastrzeżeń.
Jak to jest z nadajnikami Networks ? W takiej konfiguracji Orange i T-Mobile korzystają z tych samych anten nadawczych ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy zgłoszeniach patrzą na obciążenie nadajnika, a tak jak w moim przypadku stojąc pod jednym nadajnikiem prędkości około 160Mb/s pobierania i 50Mb/s wysyłania (więc u nich się pokaże że wszystko jest ok) zaś u mnie są problemy z realizacją połączeń (niby jest wi-fi calling tylko że przy połączeniach alarmowych nie działa), u siebie mam chociaż światłowód. Takich miejsc jest nadal sporo, a wiele nie ma nawet światłowodu jako alternatywę by mieć dobry internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, że ten nadajnik Networks obsługuje zarówno użytkowników sieci Orange i T-Mobile ?
Porównując zakresy to T-Mobile ma większe pole do popisu niż Orange. Myślałem, że oni się dzielą zakresami na Networks "pół na pół".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Burito nie, tylko panele są wspólne..reszta to umowy pomiędzy operatorami a dostawcą techniki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na ogół częstotliwości (pozwolenia od UKE) też są wspólne tylko Orange płaci z opóźnieniem za częstotliwości TM i dlatego w praktyce bywa różnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Buritonapisał(-a)Rozumiem, że ten nadajnik Networks obsługuje zarówno użytkowników sieci Orange i T-Mobile ?
Porównując zakresy to T-Mobile ma większe pole do popisu niż Orange. Myślałem, że oni się dzielą zakresami na Networks "pół na pół".
Jak TMPL ma większe pole do popisu? - nie rozumiem, ktoś wytłumaczy? Bo przecież obie sieci mają GSM900 i LTE800 - to co ma tutaj takiego lepszego T-Mobile od Orange?