- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
Mieszkam w okolicy BTSa
Orange (26003) ID: 5316 (N!)
Naglady - gm. Gietrzwałd, wieża Plusa
(BTS)
Wie ktoś na jakich częstotliwościach LTE nadaje ten BTS w Orange?
Mam na niego skierowaną antenę i mieszkam baaardzo blisko jednakże nie mogę z niego uzyskać 2600MHz, a nawet agregacji 1800/800MHz. Działa mi tylko 800MHz i to też dosyć średnio jak na antenę tam skierowaną.
Pytam, ponieważ zastanawiam się nad LTE dla firm z pakietem 999GB i agregacja dwóch/trzech pasm byłaby mi bardzo potrzebna.
Pozdrawiam,
Piotrek
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak widać działa tylko 800 MHz. Wg opisu Orange ma zezwolenia na 1800 i 2600. Zapytaj np. jutro na czacie, czy planują uruchomienie nowych częstotliwości na tym nadajniku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak widać działa tylko 800 MHz. Wg opisu Orange ma zezwolenia na 1800 i 2600. Zapytaj np. jutro na czacie, czy planują uruchomienie nowych częstotliwości na tym nadajniku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na jakich częstotliwościach LTE nadaje mój BTS?
Dzięki 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na jakich częstotliwościach LTE nadaje mój BTS?
@b0urne_ nadajnik w Twojej lokalizacji Naglady - gm. Gietrzwałd ID: 5316 obsługuje pasma LTE 800, 1800, 2100 oraz UMTS 900, 2100. Niestety nadajnik jest dość mocno obciążony, brak planów rozbudowy. Najlepiej możliwości nadajnika sprawdzić jeżeli masz router lub smartfon z agregacją pasm to dokupić starter Orange, na którym masz 6 GB transmisji danych na 14 dni i o różnych porach dnia sprawdzić działanie internetu. Testy proponuję wykonywać w okolicach wieczora, wtedy nadajnik może być najmocniej obciążony. Jeżeli nadajnik jest obciążony, to rewelacji bym się nie spodziewał. Do tego dochodzi jeszcze spory obszar, który ten nadajnik ma do pokrycia.